Güncel Teknoloji HaberleriOyun Haberleri

2016’da PlayStore üzerinden En çok Hangi Oyunu Satın Aldık?

Oyun oynamak birçok kişi için en önemli işlerden birisi. Kimimizin tarlası var, kimimizin Klan’ı, kimimizin de balonları, şekerleri var. Oyun oynarken kendimizi biraz fazla kaptırdığımız zamanlarda olmuyor değil. Mobil oyunculuğun ilerlemesi ve PC oyunculuğunun da son dönemde büyük bir gelişim göstermesi ile özellikle gençlerin kötü alışkanlıklar yerine oyun oynamaya daha fazla rağbet gösterdiğini görüyoruz. Oyun oynamak ailelere a-sosyal bir durum gibi gelebilir ama tam blu çağındaki gençlerin kötü ortamlardan da uzak durmasını sağlayan en önemli olgulardan birisi oyunlar. Türk Telekom hizmeti olan PlayStore üzerinden 2016’da en çok hangi oyunları almış olabiliriz? İşte detaylar…

PlayStore
PlayStore

2016 yılının en çok satan oyunları; Battlefield 1, FIFA 17, Football Manager 2017, Grand Theft Auto 5, Need for Speed, Tom Clancy’s Division, NBA 2K 17, PES 16 ve Battlefield 4 oldu. Peki sizin tercihiniz hangisi oldu?

PlayStore üzerinden FPS’den Sonra Spor Oyunlarını Tercih Ettik

Oyuncunun, oyun karakteri rolünü üstlendiği First Person Shooter (FPS) oyunları yüzde 24 oranla en çok satılan oyun türü oldu. Bunu; yüzde 21 oranla spor, yüzde 17 ile aksiyon, yüzde 12 ile strateji, yüzde 7 ile simülasyon, yüzde 6 ile oyuncuların karakterleri oluşturabildiği Role Playing Game (RPG) ve yarış, yüzde 5 ile dövüş ve yüzde 2 ile macera oyunları takip etti.

Oyunseverler hafta sonu heyecanının hazırlıklarını cuma akşamından yaptı ve Playstore’dan en çok cuma akşamları 19.00 ile 22.00 saatleri arasında oyun satın alındı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu