Akıllı TelefonAppleCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

Apple, Belçika’dan Sağlam Tokat Yedi

Apple, Belkiça'dan sağlam tokat yedi. Fransa'nın başlattığı şoku araştırma çabalarındayken şirkete bir tokat daha Belçika'dan geldi.

Apple, Belkiça’dan sağlam tokat yedi. Fransa’nın başlattığı şoku araştırma çabalarındayken şirkete bir tokat daha Belçika’dan geldi.

Belçika, Almanya ve Hollanda’daki düzenleyiciler, Fransa’nın radyasyon korkusu nedeniyle iPhone 12 satışını yasaklamasının Avrupa çapında etkileri olabileceği konusunda uyardı. Belçika, Fransa’nın yasağının ardından iPhone 12’nin radyasyon risklerini gözden geçireceğini duyurdu. Apple, Fransa’nın bulgularına itiraz etti ve iPhone 12’nin radyasyon standartlarına uygun olduğunu belirtti. Reuters’e göre Belçika’nın dijital ekonomi bakan yardımcısı, telekom düzenleyicisinden iPhone 12’yi analiz etmesini isteyeceğini söyledi. Bu, Fransa’nın radyasyona maruz kalma sınırlarını ihlal ettiği için yasaklama emri vermesinin ardından geldi.

Dijital işlerden sorumlu dışişleri bakanı Mathieu Michel, Perşembe günü Reuters’e e-postayla gönderilen bir açıklamada, “Tüm vatandaşların güvenliğini sağlamak benim sorumluluğum” dedi.

Fransa’nın iPhone 12 Yasağı

Fransa’nın radyasyon gözlemcisi Agence Nationale des Frequences (ANFR), Apple’ın iPhone 12’sinin satışını yasakladı. Bu, testlerin akıllı telefonun Avrupa radyasyon sınırlarını aştığını göstermesinin ardından geldi. ANFR, iPhone 12’nin izin verilenden daha fazla radyo dalgası yaydığını ve bunun potansiyel olarak kullanıcılara zarar verebileceğini tespit etti.

Michel şunları söyledi: “Bu ürünün potansiyel tehlikelerinin analizini talep etmek için hızlı bir şekilde IBPT-BIPT (düzenleyici kurum) ile iletişime geçtim.” Ayrıca düzenleyici kurumdan Apple tarafından üretilen tüm Apple cep telefonlarını ve cihazlarını incelemesini istedi. Sonuçları daha sonra inceleyeceğini ve diğer markaların ürünlerinin de bu testlere tabi tutulacağını söylüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu