Elektrikli ArabaGenelOtomobilTesla

Uzun Yol Çilesi Bitiyor! Tesla Türkiye’deki SuperCharger Ağını Genişletiyor

Tesla, Türkiye’de fabrika açmıyor. Ancak bu şirketin ülkemizdeki yatırımlarına devam etmediği anlamına gelmiyor. Bildiğiniz üzere şirket, bir süredir ülkemizde elektrikli araba satışı yapıyor. Üstelik arabalar sadece başlangıç. ABD’li otomobil devinin diğer ürün ve hizmetleri de yavaş yavaş Türkiye pazarındaki yerini alıyor. Son olarak Tesla’nın yeni SuperCharger şarj istasyonları, İstanbul-İzmir otoyolundaki dinlenme tesislerinde görüntülendi.

Tesla ilk SuperCharger istasyonunu kuruyor

Tesla, Türkiye’deki şarj ağını genişletmeye devam ediyor. Şirketin halihazırda birkaç noktada istasyonu olsa da alınan binlerce siparişi düşündüğümüzde bu sayı yetersiz. Özellikle de elektrikli araba sayısındaki artışı düşünecek olursak. Ancak, bu durumun farkında olan şirket, oldukça önemli bir noktaya SuperCharger kurulumu yapıyor.

Tesla Türkiye şarj istasyonu

DoluBatarya tarafından yapılan bir paylaşıma göre, Tesla, İstanbul-İzmir otoyolundaki O68 Oksijen Gemlik dinlenme tesisinde SuperCharger kurulumuna başladı. Şirketin halihazırda Edirne, İstanbul ve Ankara’da şarj istasyonları var. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bu sayı yeterli değil. Bu nedenle yeni nokta ve bunun kritik bir yol üzerinde olması oldukça önemli.

Buna ek olarak şirket, İzmir, Antalya, Konya gibi şehirlere de DC şarj hizmetini ulaştırmayı planlıyor. Peki bir SuperCharger’ın Tesla şarj etme hızı ne?

Model 0’dan %80’e Şarj Süresi 0’dan %100’e Şarj Süresi
Model 3 (Long Range) 15 dakika 22 dakika
Model 3 (Performance) 13 dakika 19 dakika
Model Y (Long Range) 17 dakika 24 dakika
Model Y (Performance) 15 dakika 21 dakika
Model S (Long Range) 20 dakika 27 dakika
Model S Plaid 18 dakika 25 dakika
Model X (Long Range) 22 dakika 29 dakika
Model X Plaid 20 dakika 27 dakika
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu