Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelSony

Sony Android güncelleme politikasını açıkladı! Güncelleme desteği kaç yıl sürecek?

Sony Android ekosisteminde güncelleme sicili en iyi üreticilerin arasında yer alıyor. Japon üretici bunu son olarak Android 8.0 Oreo güncellemesinin dağıtımı sürecinde bir kez daha ortaya koydu. Şirket bu defa birçok kullanıcının merak ettiği soruya yanıt vererek Android güncelleme yol haritasına açıklık getirdi.

Sony Android güncelleme yol haritası açıklandı

Sony cephesinden yapılan resmi açıklamada amiral gemisi telefonların iki yıl boyunca güncelleme desteği alacağı bildirildi. Bu sürece güvenlik risklerini ve güvenlik açıklarını kapatan güncellemeler de dahil edilecek.

Sony Android
Sony Android

Orta ve giriş seviyesi modellerin ne kadar süre destek alacağı ise net bir şekilde açıklanmıyor. Şirket, donanımın yeni yazılımla “kararlı bir kullanıcı deneyimi” sağlayamayacağına karar verirse güncelleme söz konusu model için yayımlanmayacak. Ayrıca orta segment tüm telefonlar aylık güvenlik odaklı güncellemelere dahil edilmeyecek. Bu noktada giriş seviyesi modellere ise hiç değinilmiyor. Sony ayrıca güncelleme dağıtım sürecinin bölge ve operatöre bağlı değişebileceğinin de altını çiziyor.

Son, son olarak bir süredir Intel, AMD ve ARM tabanlı işlemcileri tehdit eden Meltdown ve Spectre güvenlik açıklarına ilişkin bir açıklamada bulundu. Sony alt bölümde sıralanan telefonları sözünü ettiğimiz güvenlik açığına karşı güncelleyecek. Bu modeller: Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra, Xperia L1, Xperia XA1 Plus, Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia L2, Xperia X Performance, Xperia X, Xperia X Compact, Xperia XZ, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact.

 

Sony Xperia XZ2 Compact Ayak Sesleri Duyulmaya Başladı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu