Güncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei P20 Serisi, HarmonyOS 3.0 İle Küllerinden Doğacak

Huawei P20 ve P20 Pro, HarmonyOS 3.0 sürümünü Çin’de almaya başladı. Kapalı beta şeklinde sunulan güncelleme birçok yenilik içeriyor.


Huawei  kısa süre önce Çin’deki efsane amiral gemileri P20 ve Mate 10 serisi için HarmonyOS 3.0 kapalı beta sürümünü duyurdu. Güncellemenin sınırlı sayıda kullanıcıya ulaşmasının ardından değişiklik günlüğünde hangi yeniliklerin yer aldığı netlik kazandı. Bu haberlimizde hem Huawei P20 hem de Mate 10 serisi için HarmonyOS 3’ün ilk değişiklik günlüğünü ve özelliklerini paylaşacağız.

HarmonyOS 3.0 güncellemesi ile kullanışlı servis pencere öğesi yığınları ve kombinasyonları, yeniden boyutlandırılabilir akıllı klasörler ve akıllı ana ekran düzeni ile ana ekranlar daha da özelleştirilebilecek.

Super Device aracılığıyla daha fazla cihaz bağlantısı sağlanabilirken, bu gelişme cihazınızı her zamankinden daha fazla esneklikle bir işbirliği merkezine dönüştürmenize olanak tanır. Ayrıca, cihazınızın güvenlik durumunu daha iyi anlayabilecek ve gizliliğinizi ve güvenliğinizi daha kolay yönetebileceksiniz. 

Huawei P20 ve P20 Pro

Huawei P20 HarmonyOS 3.0 Detayları

[Süper Cihaz]

Aynı HUAWEI Kimliğine giriş yapmak zorunda kalmadan, Süper Cihaz aracılığıyla daha fazla cihaz türüne bağlanmayı ve bunlarla etkileşimde bulunmayı destekler.

[Medya Denetleyicisi]

Yakındaki hoparlörlerde ses çalmayı kontrol etmenizi sağlar. (Şu anda yalnızca belirli hoparlörler bu özelliği desteklemektedir.)

[SüperHub]

Metin, resim ve dosyaları SuperHub’a sürükleyerek uygulamalar ve cihazlar arasında aynı anda birden çok içerik biçimini paylaşmanıza olanak tanıyan SuperHub özelliğini ekler.

[Galeri]

Yiyecek, evcil hayvan ve günlük yaşamdan seçilmiş fotoğrafların yer aldığı Öne Çıkanlar sekmesine Önerilen bölümünü ekler.

Gizlilik ve güvenlik

[Gizlilik merkezi]

Panodan hangi izinlerin hangi uygulamalar tarafından kullanıldığını takip edin ve olası risklere göre gizliliğinizi korumak için faydalı ipuçları alın.

[Güvenlik Merkezi]

Bu cihazın ve aynı HUAWEI Kimliği ile oturum açmış diğer cihazların güvenlik durumunu kolayca kontrol edin ve cihazınızın güvenliğini nasıl iyileştireceğinize dair öneriler alın.

Yepyeni etkileşimler

[Kullanışlı hizmet widget’lar]

Widget yığınları: Bir yığın oluşturmak için aynı boyuttaki widget’ları üst üste sürükleyin. Widget’lar arasında geçiş yapmak için yukarı veya aşağı kaydırın. Yığını genişletmek için daha fazla aşağı kaydırın ve kaldırmak için bir widget üzerinde sola kaydırın. Yığındaki konumunu ayarlamak için bir parçacığı basılı tutun ve sürükleyin veya ana ekrana sürükleyin.

Widget kombinasyonları: Farklı boyutlardaki widget’ları ve uygulama kısayollarını bir kombinasyon halinde gruplandırmak için birlikte sürükleyin. Kombo boyutunu ayarlayabilirsiniz. [Yeniden boyutlandırılabilir akıllı klasörler]

İçindeki uygulama sayısına göre boyutunu ayarlamak için bir klasöre dokunun ve basılı tutun, böylece herhangi bir kullanılabilir ana ekran alanına sığabilir.

[Akıllı ana ekran düzeni]

Ana ekranınızı özelleştirmek için sıkıştırın. Uygulamaları ve widget’ları renge veya özelliğe göre sıralayabilirsiniz.

[Celia Önerileri]

Kullanım alışkanlıklarınıza, geçerli saate, konuma, kullanım senaryosuna ve daha fazlasına dayalı olarak geliştirilmiş Celia Önerilerinden hizmet ve uygulama önerileri alın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu