GenelGüncel Teknoloji Haberleri

Huawei Çip Başarısı ABD Yaptırımlarını Arttırabilir!

Kapsamlı ticari yaptırımlarla karşı karşıya olan Huawei, Mate 60 5G serisiyle dikkatleri üzerine çekti.  5G telefon pazarındaki varlığını tekrar alevlendirmeye çalışan Huawei , ABD ile arasındaki gerginliğin artmasından endişelenmişe benzemiyor. Birkaç ay önce Huawei başkan yardımcısı Eric Xu Zhijun, 5G yongaları için ABD Ticaret Bakanlığı’nın onayına ihtiyaç olduğunu öne sürerek yeni 5G sürümü teklifini reddetti. Ancak Ağustos ayında Mate 60 Pro ve Mate 60 Pro+ tanıtımıyla herkesi şaşırtmayı başardı.

Yaptırımların Gölgesinde Üretilen Çip!

Yeni 5G telefonlarda kullanılan Kirin 9000S çipi içinde gizlenmiş bir mekezi işlem birimi ile birlikte geliyor.  Hem Huawei hem de anakaradaki çip üreticisi SMIC, kullanılan çip üzerinde sistem konusunda ağzını sıkı tutuyor. İşte bu gizlilik etraftaki gözleri Huawei’ye çevirdi. Huawei’nin özellikle katı ABD yaptırımları altında bu çipleri nasıl ürettiği merak konusu oldu. Çiplerin kısıtlamaları aşan tekniklerle üretildiğinden şüpheleniliyor; bu teori doğrulanırsa Huawei üzerindeki ABD yaptırımlarının ihlal edildiğini kanıtlayabilir.

Çinli teknoloji devinin bu telefonları üretmesi Çin’e ait sosyal medya uygulamalarında milli gurur olarak paylaşıldı. Ülkedeki insan sayısı dikkate alındığında ve Çinlilerin ülkelerine olan bağlılıkları göz önüne alınırsa Mate 60 serisinin firmanın eski başarısına dönmesi için yüksek satış rakamlarına ulaşacağa benziyor.
Huawei’nin eski günlerine dönmesi şirket için bir kazanç değil, teknolojik sınırlama aracı olarak ticari yaptırımların etkinliği hakkında bazı sorular ortaya atıyor.  Bu tür kısıtlamalar altındaki bir şirket, bu kısıtlamaların etrafından dolaşarak yenilik yapabilirse, bu ticaret politikalarının nasıl yürürlüğe konulduğu ve uygulandığı konusunda yeniden değerlendirme yapılmasına neden olur.  Bu yüzden Huawei üzerindeki yaptırımların ABD tarafından tekrar gözden geçireceğini düşünüyoruz.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu