Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriGündemHarmonyOSHuaweiMWC

Huawei P60 Serisi MWC 2023’te Görücüye Çıkabilir

Ambargolar devi Huawei’nin yeni amiral gemisi serisi olacak olan Huawei P60 serisi MWC 2023 etkinliğinde tanıtılabilir.

Huawei amiral gemisi serilerinden olan P serisinin yeni modelleri Huawei P60 ve P60 Pro akıllı telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Çin’li dev P60 serisinin yanında ayrıca Huawei FreeBuds Pro 2+ TWS kulaklıklarını da piyasaya süreceği biliniyor. Cihazlar birçok değişikliğe uğramış ve yükseltilmiş donanımsal özelliklere sahip olacak. Şimdiye kadar bu bilgileri biliyor olsakta Huawei’nin yeni amiral gemisi serisini Barcelona’da gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi 2023 etkinliğinde tanıtacağını belirten söylentiler ortaya çıkmaya başladı.

Çin sosyal medya hizmetlerinden olan Weibo üzerinden yaklaşan seri hakkında birçok söylentiler yayınlanmaya başlandı. Bazı söylentilerde tasarımın tamamlandığı belirtilirken bazı söylentilerde de MWC 2023 etkinliğinde piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Şimdiye kadar çıkan sızıntılar sonucu serinin Mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Hem söylentiler hem de sızıntılar karşılaştırıldığında ikisinin de kesiştiğini söyleyebiliriz. MWC 2023 etkinliği 27 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Huawei etkinlik esnasında Huawei P60 serisini tanıtarak Mart ayı içerisinde de piyasaya sürebilir.

Huawei P60

Şimdilik bu durumların hepsinin sızıntılar ve söylentiler olduğunu tekrardan hatırlatmakta fayda var. Ancak sızıntılara devam etmek gerekirse telefonunun şimdiye kadar ortaya çıkan bazı özelliklerine bakalım. Seride bulunan modeller üç kameraya sahip olacak; Birincil ana kamera, geniş açılı lens ve telefoto lens. Huawei’nin yüksek kaliteli kameralar geliştirdiği zaten biliniyor bu geleneği bozmayıp Huawei P60 serisinde de aynı kalitede kameralar kullanacaktır.

Geçtiğimiz günlerde de P60 serisinde ismi çok geçmese de P60E modeli de Geekbench platformunda kendisini göstermişti. Platform sayesinde Snapdragon 778G işlemcisi ile birlikte geleceğini öğrenmiştik. Ayrıca kutusundan Android 13 işletim sistemi ve 8 GB Ram ile çıkacak. Android 13 sadece küresel pazar için EMUI 13 arayüzü ile gelecek. Çin pazarı için kendi işletim sistemi olan HarmonyOS işletim sistemi ve arayüzü ile birlikte gelecek.

İlginizi Çekebilir: Huawei, Apple’ın Dinamik Ada’sına Benzer Özellik Üzerinde Çalışıyor

Şimdilik seri hakkında bilinen bilgiler bunlarla kısıtlı. İlerleyen günlerde hem sızıntılar ile hem de resmi olarak telefon serisi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı bekleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu