Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 13 İlklerin Telefonu Olacak!

Xiaomi’nin Aralık ayında tanıtıması beklenen Xiaomi 13 hakkında bilgiler gelmeye başladı. Bu telefon ilklerin telefonu olacak gibi görünüyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Xiaomi 12S Ultra modeli ile kamera böyle yapılır demiş ve isminden çok söz ettirmişti. Ancak firma şu sıralar odağını Xiaomi 13 ailesine çevirmiş durumda. Bilindiğiz üzere, daha iyi ultrasonik parmak izi tarayıcı, Xiaomi tarafından uzun süredir test ediliyordu. Böyle bir sensöre sahip ilk telefon bu sonbaharda ortaya çıkacak. Bunun da Xiaomi 13’ten başkası olması beklenmiyor.

Sızıntıları ile ünlü Digital Chat Station’a göre, parmak izlerini daha hızlı ve daha iyi tanıyan yeni bir ultrasonik parmak izi sensörü alacak olan Xiaomi 13 serisi olacak. Bu sensör ıslak elde bile çalışması ile dikkat çekecek. Birden fazla kaynağa göre, Xiaomi’nin gözdesi, TSMC’nin 4nm sürecini temel alacak ve yeni “1+2+2+3” sekiz çekirdekli mimariyi benimseyecek Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti üzerine inşa edilecek ilk telefon olacak.

Geçtiğimiz haftalarda bildiğiniz gibi Samsung , yeni UFS 4.0 depolama belleğin bu ay seri üretime geçeceğini duyurdu. Bu hızlı depolama yine ilk olarak Xiaomi 13’te de piyasaya sürülecek. Kamera tarafında Leica ile ortaklığını devam ettirecek olan Xiaomi’nin yine fotoğraf tarafında iddialı olacağını söylesek yalan olmaz.

Xiaomi 13 ve 13 Pro

Ana ve Pro modellerini Aralık ayında tanıtması beklenen Çinli dev, 12 GB ve hatta Pro serisinde 16 GB RAM desteğine bile yer verecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu