Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Tasarımı ile Karşımızda! Yine Aynısı!

Apple’ın yeni modelinden beklentinizi düşürün. iPhone 14 tasarımı ile iPhone 13’ün neredeyse birebir kopyası olacak. İşte detaylar.

Apple, Eylül ayında karşımıza yeni iPhone modelleri ile çıkacak. Bu yıl yine dört farklı model tanıtacak olan Apple, mini serisini sürpriz bir şekilde sonlandıracak. Bugün ise iPhone 14 tasarımı ile aylar öncesinden karşımıza çıktı. Apple şahane tasarım ekibi yine bu yıl çok mesai harcamış gibi görünüyor. Yeni modellerin tasarımında en ufak bir değişiklik olmayabilir.

Kaynak, iPhone 13’ün halefinin en doğru görüntüleri olarak adlandırılan gelecek vaat eden iPhone 14’ün görüntülerini yayınladı. Resimler belirli bir endüstri tasarımcısından geliyor. Ancak kaynak bunların doğru olduğundan oldukça emin olduğunu belirtiyor.

Sızıntılara göre ana modellerin tasarımları iPhone 13 ile neredeyse aynı olacak. Kameralar çapraz bir şekilde konumlandırılacak. Apple asıl değişikliği Pro serisinde yapacak. Ana modellerde yine parmak büyüklüğünde çentik yer alacakken, Pro modellerde iki nokta şeklinde çentikler kullanılacak.

Son söylentilere göre; ana ve Max model sırasıyla 6.1 inç ve 6.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak. Küçük ekranlı iPhone isteyenler ise geçtiğimiz haftalarda tanıtılan iPhone SE 2022 modeline yönlendirilecek gibi görünüyor. Apple’ın ürün politikası son yıllarda yine değişmeye başladı. Muhtemelen bu yıl alınacak karar yine 2-3 yıl uygulanmaya devam edilecek. Bu yüzden önümüzdeki yıllarda iPhone SE’nin yeni bir modelini de görebiliriz.

Tasarım konusunda Jony Ive’dan sonra pek bir şey katamayan Apple, iPhone modellerini resmen ikinci plana itti. Önceliğini Mac ve iPad’e veren Apple’ın acilen tasarım açısından toparlanması gerekiyor. Piyasanın en hızlı işlemcilerini üreten ve rakipsiz olan Cupertinolu firma, bu donanımlarını şık ve sıra dışı tasarım ile birleştirirse gücüne güç katar.

iPhone 14 tasarımı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu