Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Kullanıcıları MIUI 12 Son Güncellemesini Sakın Yüklemeyin

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin, amiral gemisi modellerini yayınladığı MIUI 12.2.1.0 kamera güncellemesi, ciddi sorunları da beraberinde getirdi.

Güncelleme konusunda rakiplerine göz dağı veren Xiaomi, MIUI 12 haftalık ve kararlı sürümleri ile cihazlarını yeni özelliklere kavuşturmaya devam ediyor. Bir süredir beta gruplarında yepyeni özellikleri test eden Çinli üretici, amiral gemisi modelleri içinde ayrıca yeni kararlı sürüm dağıtımına başladı. Özellikle Mi 10, Mi 10 Pro ve Redmi K30 Pro için yayınlanan bu güncelleme, kamera bakımından da oldukça zengin geliştirmeler sunuyor. Yeni modlar, yeni arayüz ve çok dahası…

Amiral gemisi modelleri için MIUI 12 tabanlı yeni kamera güncellemesi yayınlayan Xiaomi, bir yerden alırken, bir yerden de verdi desek yeridir. Zira kullanıcılardan gelen şikayetlere göre MIUI 12.2.1.0 güncellemesi, tam bir hayal kırıklığı yarattı.

Çin’deki Mi forum destek sayfasında, kullanıcıların çoğu son gelen güncellemeyi kesinlikle başkalarının da yüklemelerini tavsiye etmiyor. Çünkü cihazlar artık eskisi kadar stabil değil ve çokça sorunla da baş başa kalmış durumda.

Mi destek sayfalarından gelen raporlara göre Mi 10 ve Redmi K30 kullanıcıları artık, ikinci simden internete bağlanılamıyor. Buna ek olarak şarj sırasında ekran kararsızlığı sorunu da ön plana çıkıyor. Aynı keza güç tüketiminde de bir hayli artış var. Diğer yandan ekran görüntüsü almak istendiğinde cihaz çok geç yanıt veriyor. Hatta bu sorun beta sürümlerinde de bir süredir mevcut. Ek olarak bu güncellemeye sahip olan tüm cihazlar, aşırı ısınma sorunuyla da karşı karşıya.

Xiaomi’den şu an için bir açıklama gelmedi. Ancak şirket durumun farkına vardığı zaman kesinlikle çabucak bir güncelleme yayınlayacaktır diye düşünüyoruz. Bunun için de kullanıcıların biraz sabırlı olmasını istiyoruz.

Mi 10 teknik özellikleri

  • 6.67 inç boyutunda 2340x1080p Full HD+ çözünürlükte 90Hz tarama hızında, 5.000.000: 1 kontrast oranında, 1129 cd / m2’lik en yüksek parlaklığında AMOLED ekran
  • Sol üst köşede ön kamera yuvarlak kenarlı bir delikle ekrana gömülüdür. Delik çok küçük ve 4,08 mm’lik bir çapa sahip
  • Qualcomm Snapdragon 865 yonga seti
  • 128GB ve 256GB Hafıza UFS 3.0 desteği
  • 8GB ve 12GB LPDDR5 RAM
  • Arkada 108 megapiksel ana, 13 megapiksel geniş açı, 2 megapksel makro ve 2 megapiksel bokeh kamerası bulunuyor. 8K kayıt özelliği de telefonda bulunuyor.
  • 4780 mAh kapasiteli bir pil ve 30 watt gücünde hızlı şarj desteği. 65 dakika içinde pili tamamen şarj edebilirsiniz. 10 watt ters şarj desteği
  • Game Turbo 3.0 desteği
  • Soğutma sistemi için 9 sıcaklık sensörü kullanılıyor. Altı grafit tabakalı bir ısı emici tüp ve yüksek termal iletkenliğe sahip bir bakır folyo tabakası ile soğutma sağlanır.
  • 9,6 Gb / s’ye kadar veri aktarım hızına sahip Wi-Fi 6 desteği
  • Önde ve arkada 2 adet ışık sensörü
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu