Akıllı TelefonGenelHuawei

Huawei P60 Pro’da Yer Alacak Kameralar Belli Oldu

Huawei P60 Pro gündemden düşmüyor. Amiral gemisi telefonda yer alacak üçlü kameranın ayrıntıları belli oldu.

Huawei P60 serisi, güçlü bir kamera sistemi ile gelecek ve mobil fotoğrafçılık deneyimini geliştirmek için yepyeni kamera sensörleri ile donatılacak. Bu bilgi mobil dünyasının ünlü sızıntı kaynağı Digital Chat Statiton’dan geldi. Tabii seride en çok Huawei P60 Pro modelinin neler sunacağı merak ediliyor; zira ülkemizde bu telefonu göreceğiz.

Huawei P60 Pro Yepyeni Bir Sensörle Geliyor

Kaynağa göre Huawei P60 serisi, Sony IMX888 ana kamera ile gelecek. Huawei söz konusu kamera sensörünü kullanan ilk marka olacak. Geçmiş bilgiler, ana kameranın değişken diyafram açıklığına sahip olacağını ortaya koydu. Bu durumda Sony IMX789 ikinci bir sensör olarak iş başında olacak. Mümkün olan en yüksek ışık alımını sağlamak için diyafram değeri f/1.4 açıklık sunacak.

Huawei P60 serisinde ultra geniş açılı kamerada 50 megapiksel IMX 858 sensör yer alacak. P50 serisiyle kıyaslandığında P60 serisinde bazı iyileştirmeler bekliyoruz. Gelelim P60 Pro’da yer alacak üçüncü kameraya. 3,5x optik yakınlaştırmayı destekleyen OV64B periskop kamera 64 megapiksel çözünürlüğünde olacak. Kamera 0,7 mikron piksel boyutuna ve 1/2” optik büyüklüğüne sahip olacak. Öte yandan seridek üçlü kameralar Huawei tarafından geliştirilen XMAGE kamera teknolojisi tarafından desteklenecek.

Huawei P60 serisinin şubat sonu ya da mart ayı içerisinde tanıtılması bekleniyor. Kamera tarafındaki gelişmelerin yanında serinin 80 watt’ı bulan hızlı şarj desteği sunması bekleniyor. Telefonlar ayrıca Snapdragon 8 Gen 2’nin 4G versiyonundan güç alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu