Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Biden Huawei için Yeni Zorluklar ile Getirdi! Gelen Gideni Aratacak mı?

Amerika’nın çiçeği burnunda yeni başkanı Joe Biden Huawei oldukça ilgilendiren yeni kararlara imza attı. Peki yeni kararda neler var?

Amerika ve Çin arasındaki rekabet şirketler üzerinden sürdürülüyor. Amerika bir süper güç. Çin’in süper güç olmasını kabullenme konusunda Amerika’nın sorunu yok. Amerika’nın sorunu Çin’in kendisinden daha büyük bir süper güç olduğunu kabullenememesi. İşte bu da Çin’in ve dünyanın en gelişmiş 5G teknolojilerine sahip şirketi Huawei’yi yasaklar ile geriye atma politikasını doğuruyor. Amerika’nın çiçeği burnundaki başkanı Joe Biden Huawei için yeni yeni kararlara imza attı.

Amerika Birleşik Devletleri, daha önce Çinli şirketle iş yapmak için ihracat lisansı almış bazı şirketlere daha katı koşullar dayatmak için bazı kararlara imza attı. SCMP’ye göre, ABD hükümeti 5G cihazlarda veya bunlarla birlikte kullanılan bileşenlere yeni kısıtlamalar getirdi. Edinilen bilgilere göre, yeni yasak bu hafta itibariyle de yürürlüğe girdi.

Joe Biden Huawei
Joe Biden Huawei

Joe Biden Huawei için Yeni Kısıtlamalar Getirdi

Biden yönetimi, 5G özellikli Huawei cihazları için yarı iletkenler, antenler ve piller gibi bileşenlerin ihracatına yeni kısıtlamalar getirerek bu noktada ciddi bir yasağında başlamasını sağladı. Amerikalı şirketlerden bazıları Trump yönetimdeyken Çinli teknoloji devi Huawei’ye bileşen sağlamaya devam etmelerine izin veren bazı lisanslar almıştı. Bu bileşenlerin 5G cihazları oluşturmak için kullanılabilme ihtimaline karşı Biden hükumetinin böyle bir adım attığı da dile getiriliyor.

Biden, Trump yönetiminin yanlış yaptığı işleri düzelteceğini dile getirmişti ama görünen o ki; Amerikan politikası Biden’ın ılımlı politikasının önüne geçiyor. Biden’a bizim tavsiyemiz şu. Huawei’nin bilgi çaldığını iddia edenler ile Huawei yetkililerini bir araya getirip her iki tarafa da birer saat verip sunumlarını yapmalarını istemesi. Belki o zaman doğruyu görebilir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu