AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Apple Man Filmine Dava Açtı

Cupertinolu teknoloji devi komedi türündeki Apple Man filmine dava açtı. Peki, bu davanın gerekçesi ne? İşte konuyla ilgili detaylar.

Cupertinolu şirket, Ukraynalı yönetmen Vasily Moskalenko’ya dava açtı. Anlaşmazlığın konusu komedi Apple Man filmi oldu. Başlık, filmin Apple ile bir bağlantısı olduğunu gösteriyor ama yok. Bu, Marvel süper kahraman filmlerinin bir parodisi ve ana karakterin bir süper gücü var. Bu karakter yüzen elmaları kontrol edebiliyor. Yönetmenin kendisi 12 karakterin hepsini oynadı ve çekim evinde 15 m2’lik bir odada gerçekleşti. Film, Kickstarter platformunda finanse edildi ve burada yaklaşık 120.000 dolar topladı.

Apple, şirketin adının bir komedi filmiyle ilişkilendirilmesinden memnun değildi. Apple bir itiraz bildiriminde bulundu ve Apple Man ve Vasily Moskalenko aleyhine yasal işlem başlattı.

Apple, “Apple Man” komedisi nedeniyle Ukraynalı yönetmene dava açtı

Vasily Moskalenko, filminin ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından zaten onaylandığını, Apple’ın agresif bir tavır alarak bir ticari marka başvurusunun reddedilmesini istediğini söyledi.

Apple’ın 467 sayfalık açıklaması, izleyicilerin filmin Apple ile ilgili veya Apple tarafından onaylanan bir şey olduğunu düşünebileceğini söylüyor. Moskalenko, filmde Apple ürünlerinden bahsetmediği için Apple davasının alay konusu olduğunu söyledi.

Yönetmen, toplanan tüm parayı davaya harcamak zorunda kalacağından ve hatta filmi yayınlamayı reddetmesinden korkuyor. Bu denli saçma bir olaya olsa olsa Apple ev sahipliği yapabilirdi. Marka değerini korumak için her şeyi yapan Cupertinolu firma bakalım bu davadan haklı bir şekilde çıkabilecek mi?

Apple Gümrük Vergisi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu