Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Essential Phone’un Yaratıcılarından Yeni Telefon Geliyor: OSOM OV1

Essential Phone’un yaratıcılarının geliştirdiği OSOM OV1 ismini taşıyan telefon hakkında detaylar ortaya çıktı. Peki, nasıl olacak?

İflas eden ve kepenkleri kapatan Essential Phone’un yaratıcılarının geçen yılın sonlarına doğru OSOM OV1 ismini taşıyan bir telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Eğer her şey yolunda giderse bu telefon yaz aylarında tanıtılacak ve bu yıl içerisinde de satışa sunulacak.

OSOM OV1 nasıl olacak?

OSOM, akıl dışının kısaltması ve harika kelimesiyle aynı anlama geliyor. OV1 model adı ise OSOM Vault 1 anlamına geliyor. Kelime oyununu seven bu firmanın yeni telefonu tahmin edebileceğiniz gibi Android işletim sistemi ile donatılacak. Ancak teknik özellik açısından telefonun orta-üst segmente hitap edeceği söyleniyor.

Android Police tarafından yayınlanan, arka kapağı olmayan bir OSOM OV1 fotoğrafı, kablosuz şarjı destekleyebileceğini doğruluyor. Kullanıcı gizliliğine gösterilen özenin yanı sıra cihazın kullanıcıların kendileri tarafından kolaylıkla tamir edilebileceğine inanılıyor.

Ayrıca şirketin Solar Yellow, Borealis Green, Twilight Blue ve Dusk Purple dahil olmak üzere dört renk seçeneği sunacağı da söyleniyor.

OSOM OV1

Başlangıçta bu telefonun MWC’de ay sonunda tanıtılması planlanmıştı. Ancak sonunda duyuru yaza ertelendi. Telefonu ön plana çıkaran detaylardan biri de Android güncellemelerini alma hızı olacak. Essential ekip üyesi ve OSOM CEO’su Jason Keats, Google’ın hızlı Android güncellemeleri için Essential’a kızdığını söyledi. Güncelleme konusunda elini çok hızlı tutacak olan yeni ekip, Pixel telefonlar ile neredeyse aynı anda ana Android güncellemerini yayınlayacak gibi görünüyor. Güncellemeyi sevenlere hitap edecek olan bu telefon satış açısından umarız Essential Phone’un kaderini paylaşmaz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu