Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei Mate 60 Pro İşlemci Sırrı Ortaya Çıktı

Huawei Mate 60 Pro, AnTuTu testinde göründü. Böylece telefona güç veren gizemli işlemcinin detaylarını öğrenmiş oldukç.

Huawei beklenmedik bir anda sessizce Mate 60 Pro akıllı telefonunu tanıttı. Marka bir gün sonrasında ise bu defa Mate 60 modelini görücüye çıkardı. Teknik detaylardan söz ederken her iki telefonun işlemci birimi noktasında neler sunduğu sır gibi saklandı. Ancak bu uzun sürmedi. Mate 60 Pro, AnTuTu testine sokuldu ve işlemcinin özellikleri ortaya çıkarıldı.

Huawei’in tanıtımı gibi işlemci birimi de ilginç görünüyor. Yeni veriler işlemci tarafından ilginç özellikler taşıdığını ortaya koyuyor. Detaylara göz atalım.

Akıllı telefon zaten AnTuTu veritabanında yer alırken, burada yalnızca 700.000 puan aldı. Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcili Mate 50 Pro’nun bile neredeyse 1 milyon puan aldığını hatırlatalım. Ancak Mate 60 Pro’nun yayınlanan skorlarında GPU puanına yer verilmiyor. Örneğin Kirin 9000’de grafik çekirdeği yaklaşık 280.000 puan kazanırken Mate 60 Pro’da sonuç çok daha yüksek olabilir. Elbette yeni platformun Snapdragon 8 Gen 2 seviyesine ulaşması pek mümkün değil ve hatta Snapdragon 8 Plus Gen 1’i bile yakalaması ihtimali zor.

Mate 60 Pro’ya güç verecen işlemcide ilginçlikler bitmiyor. Çünkü AnTuTu’ya göre telefonda 12 çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Altı Cortex-A78AE çekirdeği, dört Cortex-A510 çekirdeği ve iki Cortex-A34 çekirdeği var ve bu durum ilk kez bir akıllı telefonda görülüyor. Kirin 9000s’te bunlara neden ihtiyaç duyulduğu hala belirsiz. AnTuTu ayrıca bize yabancı olan Maleoon GPU’dan da bahsediyor.

Bu verilerin hatalı olup olmadığını önümüzdeki süreçte yapılacak farklı testlerde bir kez daha göreceğiz. Sonuç olarak Kirin 9000s’in Kirin 9000 ile benzer bir sonuç ortaya koyacağı beklentisi hakim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu