Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mix 5 Özellikleri ile En İyisi Olmaya Geliyor

Xiaomi Mix 5 özellikleri güvenilir kaynaklar tarafından ortaya çıkarıldı. Ekran altı kameraya sahip telefon her açıdan mükemmel olacak.

Geçen yılın en çok konuşulan telefonlarından biri kuşkusuz Xiaomi Mix 4 oldu. Ekran altı kamera teknolojisi, seramik kasa ve diğer güçlü donanım özellikleriyle Xiaomi Mix 4 epey bir gündem oldu. Fakat Xiaomi bu telefonu sadece Çin’e özgü tutarak küresel piyasalarda satışa çıkarmadı ve milyonlar bu telefondan mahrum kaldı. Gözler şimdi Xiaomi Mix 5 modelinde ve iddiaya göre telefonun teknik özellikleri büyük ölçüde sızdırılmış durumda.

Xiaomi Mix 5’in bir süreden beridir konsept görüntüleri yayınlanmakta. Öncül modelinden farklı olarak yuvarlak bir kamera modülüne sahip olacak telefonda ikinci nesil ekran altı kamera teknolojisi kullanılacak. Kamera demişken arka bölümde üç sensör yer alacak ve ana kamerada Sony’nin 50 megapiksel çözünürlüğündeki Sony IMX707 sensörünü göreceğiz. Bu kameraya 48 megapiksel çözünürlüklü bir telefoto kamera ve yine 50 megapiksel çözünürlüğünde bir ultra geniş açılı sensör eşlik edecek.

Öte yandan Xiaomi’nin Mix 5 ile birlikte büyük bir kamera şirketi ile işbirliğine gideceği iddiaları son dönemde sıklıkla dile getirilmekte. Bu üretinin geçen yıl Huawei ile ortaklığını sonlandırak Leica olduğu gelen bilgiler arasında.

Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle çıkış yapacak telefonun en güçlü yanlarından biri de 150 watt destekli pili olacak. Gelen bilgilere göre 150 watt’lık adaptör telefonun pilini 15 dakika içinde %0’dan %100’e şarj edebilecek.

İkinci nesil ekran altı kamerayla birlikte ön kamerayı önemli ölçüde geliştirmesi beklenen Xiaomi bu özel telefonda 6.73 inç büyüklüğünde bir ekrana yer verecek. 2K çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip olacak bu ekran Samsung tarafından geliştirilen E5 AMOLED olacak. Xiaomi Mix 5’in Mart 2022’de tanıtılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu