Akıllı TelefonAndroid GüncellemeAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS / iPadOS 14.2 Beta 4 çıktı!!! Yeni emojiler ve duvar kağıtları…

Apple, beta kullanıcıları için iOS / iPadOS 14.2 Beta 4 sürümünü yayınladı; yeni duvar kağıtları ve emojilerle çok daha güzel…

Son zamanlarda Apple, oldukça yoğun günler geçiriyor. Geçtiğimiz ayda yeni arayüzü iOS 14’ü duyuran ABD’li üretici, ardından geride bıraktığımız haftada da yeni amiral gemileri iPhone 12 serisini tanıttı. Güncellemelerde hız kesmek istemeyen Apple, bu sabah da beta kanalında iOS / iPadOS 14.2 Beta’nın dördüncü sürümünü kullanıma sundu. Çokça yeniliği beraberine getiren bu güncellemeye gelin, biraz da yakından göz atalım.

İOS 14.2 güncellemesi esas olarak aşağıdaki yenilikleri sunar:

Yeni emojiler eklendi

iOS 14.2 Beta’nın dördüncü sürümünde;  gözyaşlarıyla gülen yüzler, ninjalar,kara kediler, mamutlar, kutup ayıları ve dodo kuşları dahil olmak üzere bir dizi Emoji eklendi. En önemlisi de herkesin hoşuna gidecek olan parmakları kıstırılmış el emojisi de bu sürümle tüm cihazlara dahil edildi. Tam liste içinde BURAYA tıklayabilirsiniz.

Müzik dinleme işlevi

Bu güncellemeyle birlikte Apple,  Shazam’ı  iOS sistemine daha iyi entegre etmek için kontrol merkezinde yeni bir Müzik tanıma kontrol işlevi sunuyor. Müzik tanıma işlevi, AirPod’ları taksanız bile etrafta çalan müziği keşfetmenize olanak tanır, ayrıca uygulamada çalan müziği de bu sayede tanıyabilir.

Kişi tespiti

iOS 14 beta kanalında sunulan bir başka yenilikte kişi tespitidir. Apple, büyüteç uygulamasına eklediği bu işlev ile, kamera uygulamasından karşıdaki kişinin ne kadar uzaklıkta olduğunu söyleyecek. Hiç şüphesiz pandemi döneminde de bu özellik çok işe yarayacaktır diye düşünüyoruz.

Apple Kartı

Apple, card kullanıcıları için iOS 14.2 beta sürümüne “Yıllık Harcama Geçmişi” seçeneğini ekledi. Bu özellik,  “Apple Kart” sahiplerinin cari takvim yılındaki harcamalarını ve günlük gelirlerini görüntülemelerine olanak tanır.

Yeni Apple Watch uygulama simgesi

iOS 14.2 dördüncü beta sürümüne gelen bir başka yenilik ise Apple Watch uygulamasının yeni simgesidir. Güncelleme ile beraber uygulamanın simgesi, saatin Solo Loop kayış tasarımını alıyor.

iOS / iPadOS 14.2

Yeni duvar kağıdı

Performans iyileştirmeleri ve birkaç yeniliğe ek olarak Apple, beta kullanıcıları için yeni duvar kağıtları da getiriyor. Bu duvar kağıtları, açık ve koyu sürümlerin yanı sıra gerçek ve sanatsal bir çizim sunuyor.

iOS / iPadOS 14.2

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu