Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Android’cileri Kıskandıran iOS 14.5 Özelliğine Bayılacaksınız!

Apple, durdu durdu ilk başta yapması gerekeni iOS 14.5 ile yaptı. iPhone ve Apple Watch ikilisi yeni güncelleme ile şahaneler yaratacak.

Koronavirüs pandemisinden dolayı bildiğiniz gibi sokağa maskesiz çıkma yasağı var. Ancak maske taktığınız zaman da Apple’ın iPhone modellerinde yer alan Face ID özelliği çalışmıyor. iOS 14.2 ile birlikte yüzde maske tespit edildiği an direkt şifre girme ekranını açma gibi geçici bir çözüm bulunmuştu. Şimdi ise iOS 14.5 ile bu çözüm seviye atlıyor.

iOS 14.5 ile tuş kilidi açmak kolaylaşıyor

Apple’ın geliştiricilerine sunduğu yeni güncelleme ile Face ID yüzde maske olduğunu tespit ettiği an eğer Apple Watch’unuz varsa ve kolunuzdaysa direkt olarak kilidi Apple Watch ile açacak. Ancak bunun için maskenin tespit edilmesi şart. Yani günlük kullanımda Apple Watch ile ekran kilidini açmak mümkün olmayacak.

iPhone 13 Touch ID

Bu özellik için maalesef ki çok geç kalındı diyebiliriz. Daha beta aşamasında olan yeni sürümün en erken Mart sonu çıkacağı söyleniyor. 2 ay daha Face ID özellikli iPhone kullananlar sokakta tuş kilidini açmak için kanser olacak gibi görünüyor. Önümüzdeki günlerde muhtemelen bu beta sürümü herkese açılacak. Ancak aktarılan bilgilere göre; Twitter gibi popüler uygulamalar bu sürümde çöküyor. Yani yeni güncelleme şu hali ile pek stabil değil.

Apple’ın iPhone 13 ailesi ile ekran altı parmak izi okuyucusunu getireceği söyleniyor. Bu teknoloji Android’dekinden daha hızlı ve daha güvenli çalışacak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu