Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerOPPOQualcomm

Yeni OPPO Find X Serisi Snapdragon 8 Gen 2 ile Geliyor!

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2’yi duyurmasından sonra OPPO’dan da haber geldi. Yeni OPPO Find X serisi çok başka olacak.

OPPO, Snapdragon 8 Gen 2’nin tanıtıldığı etkinlikte Qualcomm Technologies ile gerçekleştirdiği iş birliğini duyurdu. İki şirket, yeni nesil sürücü geliştirme sürecinin ilk aşamalarından itibaren iş birliğini sürdürüyor. Yapılan açıklamaya göre yeni OPPO Find X serisi amiral gemisi telefonları Snapdragon 8 Gen 2 piyasaya sürüldüğünde, tam olarak optimize edilmiş donanım tabanlı ışın izleme özelliğini deneyimleyebilecek.

Çinli teknoloji devi, ilk kez bir akıllı telefonda Google Vertex AI Neural Architecture Search (Google NAS) özelliğinin sunulması gibi, Qualcomm Technologies ve Google ile iş birliği sonucunda atılan diğer adımları da katılımcılarla paylaştı. Yeni çözüm, mobil cihazların yapay zeka işlemedeki enerji verimliliğini artırıp gecikmeleri kısaltacak.

Mobil cihazlarda açık kaynaklı bir ışın izleme çözümü sunan ilk akıllı telefon üreticisi OPPO, yeni nesil Snapdragon 8 Gen 2’ye özgü yazılım optimizasyonları yapmak için Qualcomm Technologies ile iş birliği yaptı.

Bu optimizasyonlar sayesinde, OPPO’nun ışın izleme teknolojisi, mobil cihazlardaki karmaşık ve yüklü oyun sahnelerinde uygulanabilecek. Snapdragon Summit 2022’ye katılan ziyaretçiler, söz konusu ışın izleme teknolojisini canlı oyun demolarında deneyimleme fırsatı da buldu.

Böylece OPPO, Snapdragon Summit’te amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platformuyla çalışan cihazlarda bu teknolojiyi gösteren tek akıllı telefon üreticisi oldu.

Mmobil oyunlar, Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platform tarafından desteklenen bir cihazda çoklu ışın izleme özelliği devredeyken, en yüksek görsel kaliteyi sunmak için yumuşak gölgeler ve yansımalar gibi efektleri saniyede 60 kare sabit hızda sunabiliyor. Önceki nesil yazılımla karşılaştırıldığında, ışın izleme teknolojisinde grafik oluşturma verimliliği 5 kat artarken CPU’daki iş yükü %90 azalacak.

OPPO, ışın izleme teknolojisini mobil cihazlarda yazılım aracılığıyla geliştiren ilk akıllı telefon üreticisiydi. Şirket, 2020’den itibaren oyun geliştiricileri ve oyun motoru geliştirme platformlarını, OPPO tarafından pazara sunulan mobil cihazlarda ilk açık kaynaklı ışın izleme çözümü olan PhysRay SDK çatısı altında bir araya getirerek açık bir ekosistem oluşturdu.

Yeni OPPO Find X

Geliştiricilerin çeşitli ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak adına OPPO, farklı donanım ve yazılım yapılandırmaları arasında gelişmiş uyumluluk sağlamak için PhysRay motorunu optimize etti. Açık kaynaklı, kullanışlı, uyarlanabilir ve dengeli ışın izleme çözümü, mobil cihazlarda ışın izleme çözümünü hayata geçirirken donanım ve yazılım arasında önemli bir köprü görevi görüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu