Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 FE İptali Samsung’a Pahalıya Patlayacak

Samsung’un iptal ettiği Galaxy S22 FE modeli firmaya pahalıya patlayacak. Teknoloji devi bu telefonu tanıtmadığına bin pişman olacak.

Samsung son yıllarda izlediği politika ile hayranlarını şaşırtmaya devam ediyor. Galaxy Note serisini iptal eden ve yoluna Ultra serisi ile devam edeceğini açıklayan firma, Fan Edition yani FE serisi için de radikal bir karar almıştı. Galaxy S22 FE modelini tanıtmayacağını resmi olarak açıklayan firma, bu karar yüzünden karından zarar edecek gibi görünüyor.

Galaxy S21 FE çok iyi performans gösterdiğinden bu cihazın iptali gerçekten sürpriz oldu. Samsung daha önce her yıl yeni bir Fan Edition modelini piyasaya süreceğini söylemişti. Ancak şirket, Galaxy S22 FE için durumun böyle olmayacağına karar verdi.

Galaxy S22 FE Samsung’u üzecek

Güney Kore’den gelen rapor, bunun küresel çip sıkıntısıyla bir ilgisi olabileceğini öne sürdü. Görünüşe göre şirket, çok satan Galaxy S22 Ultra’nın üretimini artırmak veya Galaxy S22 FE’yi piyasaya sürmek arasında bir seçim yapmak zorunda kaldı. Ultra’da kar marjları daha yüksek olduğu için Samsung , bu yongaları Galaxy S22 Ultra için kullanmayı seçti ve bu yıl için Galaxy S22 FE lansmanından vazgeçti.

Galaxy S22 serisi için çip arzının başlangıçta sıkışık olduğu bildirildi. Samsung başlangıçta 3 milyon adet Galaxy S22 FE üretmeyi planlamıştı. Ancak bu yongaları Ultra için kullanmaya karar verdi. Bu, Galaxy S22 FE için herhangi bir çip kalmayacağı ve modelin iptal edilmesi gerektiği anlamına geliyordu.

Galaxy S22

Samsung, Galaxy S22 FE’nin kaderi veya aslında FE modellerinin geleceği hakkında resmi olarak hiçbir şey söylemedi. Başka bir rapor, Samsung’un 2023’te Galaxy S23 FE ile geri döneceğini iddia etti.  FE modelleri, çok agresif bir fiyata amiral gemisi seviyesine yakın özellikler sağladıkları için birçok müşteriyi kendine çekti. Bu fiyat aralığındaki cihazları satın alan müşterilerin artık çok az geçerli seçeneği var.

Galaxy S22 FE’nin eksikliğinden kaynaklanan kayıpları, daha yüksek fiyatlı birimlerinden daha fazlasını satarak telafi edebiliyorsa, şirket bu seriyi geri getirmek istemeyebilir. Bununla birlikte, sayılarda takılmak için çok büyük bir boşluk varsa, şirket bunu FE modelleriyle çalıştırmanın bir yolunu bulması gerektiğinin farkına varabilir.

Samsung’un şimdilik ne yapacağı bilinmiyor. Ancak tahminlere göre firma bu kararından geri adım atacak ve sevilen FE serisini Galaxy S23 ile geri getirecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu