Akıllı SaatGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Büyük Değişimi Resmi Olarak Açıkladı

Xiaomi Mi markası için beklenen resmi açıklama geldi. Xiaomi bundan sonraki tüm ürün gruplarında Mi markasının kullanımını sonlandırdı.

Xiaomi yeni marka tanıtımını gerçekleştirdi. Çinli teknoloji devi Xiaomi, Mi markasını artık kullanmayacak. Bunun ilk emareleri Xiaomi Mix 4 modelinde zaten verildi. Yine sadece iki gün sonra tanıtılacak Xiaomi 11T serisinde de Mi markasının kullanılmadığını gördük. Ayrıca TV 5X serisi ve yeni koşu ayakkabılarında da Mi logosuna yer verilmedi.

Konu hakkında resmi açıklama bugün Xiaomi Hindistan’dan geldi.  Marka bundan sonraki süreçte premium “Mi” serisi ürünlerde artık sadece “Xiaomi” logosunun kullanılacağını açıkladı. Bu hamle, global marka varlığını birleştirmek ve markalar arasındaki algı farkını kapatmaktır. Öte yandan Xiaomi daha uygun fiyatlı ürünleri yine Redmi markası altında tanıtmaya devam edecek. Ayrıca kurumsal marka “Mi” logosu ile temsil edilecek.

Yeni markanın tanıtımında konuşan Xiaomi Hindistan Pazarlama Müdürü Jasaran Singh Kapany şu açıklamalarda bulundu.

Tüketici odaklı bir marka olarak, odak noktamız her zaman tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını karşılayan segmentlere yeni ve yenilikçi teknolojiler getirmek olmuştur. Tüketicilerden ve Xiaomi hayranlarından birinci sınıf ürün yelpazemiz için mükemmel geri dönüşler alıyoruz. CounterPoint’e göre Mayıs 2021’de Xiaomi Hindistan, 20K-45K kategorisinde ~%14 pazar payı elde etti. Bu, tüketici deneyimini yükseltmek için teknolojinin ve yeniliğin sınırlarını daha da zorlamamız için bize güç verdi.

Dünya çapında güçlü bir varlığa sahip lider bir teknoloji markası olarak amacımız, birleşik bir varlığa sahip olmaktır. Bu yeni logo değişikliği ile markamız ve ürünlerimiz arasındaki algı boşluğunu kapatmayı öngörüyoruz. Yeni Xiaomi logosu, teknolojinin zirvesini temsil eden ve birinci sınıf bir deneyim sunan premium ürünlerimiz için kullanılacak. Yılbaşı sezonuna giren Xiaomi’nin birinci sınıf ürün serisi “Mi”, “Xiaomi” olarak yeniden adlandırılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu