Elektrikli ArabaGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuaweiTeknoloji

Huawei Yeni Elektrikli Aracıyla Büyüleyecek!

Huawei yeni elektirikli aracı Avatr 12 ile büyüleyecek. Huawei artık kendi kabına sığmıyor ve yeni atılımlarla bizleri şaşırtıyor.

Avatr, elektronik devi Huawei‘nin yoğun olarak yer aldığı bir başka elektrikli otomobil markası. Şirketin ilginç bir geçmişi var – 2018’de Nio ve Changan tarafından kuruldu, ancak Nio’nun hissesi azaldı ve sonunda şirket çekildi. Onun yerini, şirketin yaklaşık %41’ini elinde tutan Changan ile %17’den biraz fazlasına sahip olan CATL aldı.

İşin ilginç yanı, Huawei‘nin resmi olarak Avatr’da herhangi bir hissesi bulunmamasına rağmen şirketin ürettiği araçlar için eksiksiz bir platform sağlaması ve resmi olarak Avatr markasının bir parçası olması oldukça merak kabartıcı. Şimdiye kadar tek bir modeli vardı, Huawei’nin kendi teşhir mağazalarından oluşan bir ağ aracılığıyla sattığı Avatr 11 adlı bir elektrikli SUV.

Son tasarım patent başvurusu, Avatr’ın ikinci aracını ortaya çıkardı – araç açıkça elektrikli sedan sınıfına dahil olabilecek bir kimliğe sahip – hem ön hem de arka, Avatr 11 SUV ile neredeyse aynı tasarıma sahip ve Avatr 12’ye neredeyse onun biraz daha düz bir versiyonu diyebilirsiniz.

Çin’den çeşitli kaynaklar, iki aracın Huawei tarafından sağlanan aktarma organlarını paylaşacağını doğruladı. Bu, toplam 578hp (425kW) güce sahip iki elektrik motoru anlamına geliyor. Her ikisi de CATL tarafından sağlanan 90kWh veya 116kWh olmak üzere iki batarya seçeneği ile karşımıza çıkacak. Beklendiği gibi Avatr 11, Huawei’nin Harmony işletim sisteminde çalışacak ve en son EP1 platformunun tüm avantajlarından yararlanacak.

Avatr 12’nin beklenen sürüş menzili hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılmakta. SUV muadili olan ve aynı batarya takımlarını kullanan aracın daha küçük olanı 555km CLTC menzili bize sunarken, daha büyük pilli versiyon bunu 680km’ye kadar uzatabiliyor. Avatr 12, daha hava dostu silüeti sayesinde şüphesiz bunu aşacak.

Avatr 12 zaten test aşamasında oldukça yol katetmiş halde, test versiyon arabaları Çin’in çeşitli yerlerinde görüldü ve fotoğrafçılar iç mekandan bazı fotoğraflar bile çekmeyi başardılar. Yine Avatr 11’deki tasarım dili, aynı hatlar, aynı direksiyon ve tabii ki dev orta ekrana sahip olduğu bu sedan modelde de açıkça görülüyor.

Avatr 12’nin üretim öncesi versiyonu önümüzdeki aylarda Şangay Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak ve şirketin teslimatlarını bu yıl başlatacağı konuşuluyor. Satış söz konusu olduğunda sedan versiyonunun daha iyi satış grafiği sergileyceğini kullanıcı tercihlerine bakarak bekleyebiliriz – Avatr 11 geçen Aralık ayında satışa çıktığından beri, en pahalı versiyonu sadece 409.900 RMB veya 58.800 $’a mal olmasına rağmen sadece 3.442 adet sattı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu