Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Xiaomi Mi 11 Ultra Pil Testleri Açıklandı: Bu kez üzdü!

Xiaomi 11 Ultra pil testleri gerçekleştirildi. DxOMark tarafından derecelendiren cihaz, ne yazık ki bu testte başarılı olamadı…

Xiaomi’nin en iddialı modellerinden Xiaomi Mi 11 Ultra, pek çok açıdan üstün özelliklerle donatıldı. Hızlı şarjından işlemcisine kadar iyi bir deneyim sunan bu telefon, ne yazık ki pil performansında beklenen sonuçları vermedi.

Akıllı telefonların çeşitli donanım testlerini gerçekleştiren DxOMark ekibi, Mi 11 Ultra modelinin pil testlerini gerçekleştirdi ve bunun notunu verdi. 5.000 mAh’lik pil kapasitesine sahip olan cihaz, ne yazık ki bu testten 69 puan aldı.

Xiaomi Mi 11 Ultra, pil testlerinde başarısız oldu

DxOMark, çeşitli telefonları hemen hemen her açıdan test eden ileri seviye bir ekiptir. Dolayısıyla bu ekibin yapmış olduğu testler, bir akıllı telefon alınırken ele alınacak veriler içeriyor. Daha önce DxOMark, Xiaomi 11 Ultra’nın tatmin edici kameralara sahip olduğunu ifade etti ve sıralamalarında da ilk sıralara yerleştirdi.

Xiaomi 11 Ultra

Ancak Xiaomi 11 Ultra’nın pil performansı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Zira 69 gibi düşük bir puan alan cihaz, bu oyunda kazanan taraf olamadı. Karşılaştıracak olursak Xiaomi’nin amiral gemisi telefonu, Apple’ın iPhone 13 Pro Max (89) modeline kıyasla epey düşük bir sonuca sahip.

Diğer yandan Mi 11 Ultra, aldığı puan gereği; Galaxy S21, Galaxy A52 5G ve Xiaomi 11 Lite 5G seviyesinde  bir performans ortaya koydu. DxOMark’a göre Mi 11 Ultra, genel olarak çok kötü bir pile sahip değil.

Örneğin telefon, tam bir şarjla normal kullanımda iki güne kadar pil performansı sunabiliyor. Ek olarak cihazın 28 dakikada yüzde 80 şarj dolumu da yine iddialı özelliklerinden biri. Lakin ortada pil tüketimini etkileyen büyük bir sorun var. Bu da GPS. Xiaomi’nin GPS uygulaması, Mi 11 Ultra’nın pil tüketimini etkileyen en büyük unsurlardan.

Ancak GPS dışında Xiaomi Mi 11 Ultra’nın genel olarak pil performansı tatmin edici. Hem genel tüketiminde, hem de şarj dolum sırasında cihaz iyi bir performans ortaya koyuyor. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Gelin forumda tartışalım…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu