Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

2021’de Yemedik İçmedik Xiaomi Telefon Satın Aldık!

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan Xiaomi, 2021 yılında peynir ekmek gibi telefon sattı.

Ürettiği akıllı telefon modelleri ile sık sık haberlerimizde kendine yer bulan Xiaomi markası başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. 2021 yılının ilk çeyreğini geride bıraktığımız şu günlerde telefon satışları ile pazarda ciddi bir konumda yer alan şirket adeta peynir ekmek gibi telefon satıyor. 2021 model akıllı telefonları ile uzun bir süredir gündemdeki yerini koruyan şirket telefonların yanında sunduğu ücretsiz hızlı şarj destekleri ile de kullanıcıların yüzünü güldürüyor. Şirket geçen yıl olduğu gibi bu yıl da paraya para demedi.

Şu sıralar katlanabilir telefon modelleri merak konusu olurken pek çok akıllı telefon üreticisi de bu alana doğru kaymaya devam ediyor. 2021 yılında 5 milyon adet katlanabilir telefon modelinin piyasaya çıkması beklenirken bugün bir analiz şirketi de Xiaomi markasına dair bazı detayları kamuoyu ile paylaştı. Rapor da şirketin 2021 yılındaki satışlarına dair bazı bilgiler paylaşıldı. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Xiaomi

Xiaomi Telefon Satışları Patladı Gitti

2021 yılında adeta peynir ekmek gibi telefon satışları gerçekleştiren Çinli akıllı telefon üreticisi ilk çeyrekte telefon sevkiyatlarını yüzde 80 oranında artırdı. Yayınlanan rapor da ilk çeyrekte telefon sevkiyatlarının 340 milyon adet olduğu belirtilirken, 2015 yılından bu yana yıllık yüzde 24’lük artışın olduğu belirtiliyor. Küresel akıllı telefon pazarındaki büyük artışın nedeni 5G teknolojisi olarak ön plana çıkarken diğer telefon üreticileri hakkında da detaylar paylaşıldı. Samsung yüzde 23 pazar payı ve yıllık yüzde 32’lik artışı ile tüm dünya da 77 milyon adet telefon sevk etmeyi başararak ilk sırada yer aldı. Apple şirketi ilk çeyrekte 57 milyon adet, Xiaomi 49 milyon adet ve listenin dördüncü sırasında yer alan OPPO 38 milyon adet sevkiyat gerçekleştirdi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu