Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Telefonların RAM’i Yapay Zekaya Emanet

Samsung’un yeni yapay zekalı bellek teknolojisi duyuruldu. Galaxy telefonların RAM’leri yapay zeka ile yönetilecek gibi görünüyor.

Dünyanın en büyük bellek yongası üreticisi Samsung, entegre AI işleme özelliğine sahip dünyanın ilk HBM yani yüksek bant genişliğine sahip bellek yongasını geliştirdiğini duyurdu. Yeni çip, yalnızca AI işleme performansını iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda güç tüketimini de düşürüyor. Samsung, PIM’in “bellekte işleme” anlamına geldiği yeni bellek yongasına HBM-PIM adını verdi. HBM-PIM sayesinde Galaxy telefonların RAM’leri yapay zekaya emanet edilebilir.

Güney Koreli firmanın ilk olarak 2018’de piyasaya sürülen HBM2 Aquabolt bellek yongası, yeni HBM-PIM belleğini geliştirmek için kullanıldı. PIM parçası, gelişmiş mantık tabanlı işlem birimlerine sahiptir ve AI işleme performansını iki katından fazla artırıyor. Ayrıca güç tüketimini yüzde 70 oranında azaltır. Samsung’un yeni bellek yongası çoğunlukla yüksek performanslı bilgi işlem sunucularında ve yapay zeka uygulamalarında kullanılacak.

Galaxy

Standart bilgisayar mimarisinde bellek ve işleme ayrı tutuluyor. Bu da aralarında çok fazla veri taşındığında gecikmeyi artırıyor. Bu gecikme sorunlarının üstesinden gelmek için Samsung, HBM-PIM’i piyasaya sunacak. Yeni çip aynı zamanda önceki nesil HBM arayüzüyle de uyumlu olacak. Bu, uyumluluk şirketlerin mevcut donanım ve yazılımı değiştirmeden AI hızlandırıcıları kurabileceği anlamına geliyor.

Samsung, bir basın açıklamasında 2021’in ilk yarısında test ve doğrulama için müşterilere HBM-PIM çipleri tedarik edeceğini ve ardından ekosistem genelinde PIM platformunu standartlaştırmak için müşterilerle birlikte çalışacağını belirtti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu