Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Dinamik Tema Diğer Telefonlara Geliyor

Android 12 Dinamik Tema özelliği diğer telefonlara da geliyor. Pixel’e özel olan bu özellik telefonların renklenmesini sağlayacak.

Android 12’nin öne çıkan özelliklerinden biri, telefonun duvar kağıdına dayalı olarak sistem genelinde özel bir tema oluşturma ve ayarlama yeteneği oldu. Şu anda özellik yalnızca Pixel cihazlarda yer alıyor. Ancak, diğer üreticilerin akıllı telefonlarında da dinamik tema desteği sunduğu söylendiğinde bu durum değişebilir. Android 12 Dinamik Tema özelliğinin çok yakında diğer modellere de geleceği ortaya çıktı.

Bilmeyenleriniz için Android 12’deki tema sistemi “Monet” olarak kodlanıyor. Google’ın Material Components kitaplığındaki yeni bir kod parçasına göre, diğer üreticilerin Monet’i desteklediğine dair referanslar var. Listede OPPO, realme, OnePlus, vivo, Xiaomi, Motorola, Itel, Tecno Mobile, Infinix, HMD Global, Sharp, Sony, TCL, Lenovo, Google ve Roboelectric yer alıyor.

Listedeki dikkate değer istisna, One UI 4 beta yazılımında zaten kendi dinamik tema motoruna sahip olan Samsung oluyor. Aslında, bu Android üreticilerinin temalar için özel renkler oluşturmak için Google’ın algoritmalarını kullanıp kullanmayacakları belli değil. Üreticilerin bu amaç için kendi algoritmalarını kullanmaları ve renkleri işletim sistemi genelinde basitçe uygulamak için Android 12’nin tema sistemini kullanmaları çok olası görünüyor.

Android 12 Dinamik Tema

Son gelen bilgilere göre Samsung’un One UI 4.0 arayüzünün Android 12’de çalışan en iyi ve en uyumlu arayüz olacağı söyleniyor. Henüz geliştirme aşamasında olan One UI 4.0 bakalım söylendiği gibi yağ gibi akacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu