Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Diş Macunu ve Pirinç Testleri Gerçekleştirdi

Diş macunu gerçekten de ekrandaki çizikleri ortadan kaldırıyor mu? Xiaomi bunun için YouTube kanalında diş macunu testi yayınladı.

Zarar görmüş bir akıllı telefonun nasıl onarılacağına dair internette pek çok ipucu bulabilirsiniz. Örneğin, telefon suya düşerse, nemi emmesi için pirincin içine yerleştirilmesi bunlar arasında en yaygın olanı.  Xiaomi halk arasında yaygın olarak bilinen bazı yöntemleri test etmeye karar verdi. Bakalım Xiaomi ‘nin gerçekleştirdiği diş macunu ve pirinç testleri nasıl bir sonuç ortaya koyuyor.

Çizilen bir ekranın diş macunu yardımıyla orijinal görünümüne döndürülebileceğine dair bir teoriyi duymuş olmalısınız. İddiaya göre diş macunu camı parlatarak ekrandaki tüm çizikleri ortadan kaldırıyor. Xiaomi, bu yöntemi ekranı çizik olan telefonlarından birinde test etti. 

Şirket, diş macununun bazen cilalama için kullanılabileceğini, ancak akıllı telefon ekranı söz konusu olduğunda bunun iyi bir yöntem olmadığını belirtiyor. Videoya bakıldığında telefonun çiziklerden kurtulmadığını açıkça gösteriyor. Xiaomi ayrıca bu yöntemin oleofobik kaplamanın camdan çıkarılmasına yol açtığını ve bu da camı daha kirli ve temizlenmesi daha zor hale getireceğini söylüyor.

Xiaomi diğer teorileri de test etti. Özellikle şirket, pirincin suyla temas ettikten sonra akıllı telefonların onarımı için iyi bir yöntem olmadığını gösteriyor. Dahası, pirinç şarj yuvasına sıkışabilir ve tozu daha da fazla hasara neden olabilir. Başka bir video ise bir fırtınanın akıllı telefonların çalışmasını etkileyebileceği görüşünü çürütüyor. Evet fırtınalar bir dönem iletişim hatlarını etkiliyordu, fakat bu kablolu sabit hatlardan kalma bir yanılgı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu