Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung Tizen İşletim Sistemine mi Geçiş Yapacak?

Samsung’un Intel ile birlikte geliştirdiği mobil işletim sistemi Tizen son yıllarda oldukça popüler bir hale geldi. Dünyanın en büyük üreticisi konumundaki Samsung’un Android ekosistemine bir alternatif oluşturma planlarının sonucu olan Tizen İşletim Sistemi, Samsung tarafından halen saatlerde, beyaz eşyalarda ve televizyon tarafında kullanılmaktadır. Birkaç yıldır da telefonlar ile hayatımıza giren Tizen İşletim Sistemi 2016 yılında %30 büyüme gösterirken bugün itibariyle %100 büyüme gösteriş durumda. Samsung Tizen işletim sistemini global pazara açmak istediğini San Francisco’da halen devam eden Tizen Geliştirici Konferansı 2017‘de açıkladı.

Samsung Tizen
Samsung Tizen

Samsung Tizen Telefonlar Global Pazara Açılıyor!

Yayınlanan rapora göre Samsung halen Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika’da Tizen telefon satışı gerçekleştiryor. Bu satışların global pazara taşınması için yoğun bir mesai harcayan Samsung’un yaptığı açıklamaya göre Tizen işletim sistemine sahip telefonlar 2018 yılı itibariyle global pazarda satışa sunulacak. Yeni tanıtılan Z2 ile büyük bir merak uyandıran Samsung’un Tizen Marketi geliştirmek için de yoğun bir çaba sarf ettiğini görüyoruz.

Tize Market 10 Kat Büyüyecek

Sasmung’un yaptığı bir diğer açıklama ise Tizen Market ile ilgili. Güney Koreli üretici Tizen Markette bulunan uygulamaların 2017 yılının sonuna kadar 10 kat artacağının da müjdesini verdi.

HTC U 11 Ön Değerlendirme

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu