Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Başkanı: “Biz Çin Hükumetinden bağımsızız” dedi!

Son dönemde Huawei‘nin başı Amerika ile dertte. Aslına bakarsanız geçtiğimiz yıl satışa sunulan Huawei Mate 10 Pro‘ların Amerika’da satışlarının durdurulması ile başlayan bir süreç var. Bu sürecin Huawei ile mi yoksa Çin Hükumeti ile mi ilgili olduğunun kararını ise siyasi içerik hazırlayan haber sitelerine bırakıyoruz. Bir süredir devam etmekte olan bir süreç var. Bildiğiniz üzere şirketin CFO’su Ms. Meng’in İran Ambargosunu delmesi ile tutuklanması ve Polonya’da da iki Huawei çalışanın casusluk suçlamasıyla tutuklanma süreçleri devam ederken bir de üstüne  T-Mobile’ın “Tappy” isimli robotunun şirket sırlarını çaldığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüşken Huawei Başkanı Liang Hua oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Huawei CFO
Huawei CFO

 Huawei Başkanı Liang Hua Hükumete bağılı değiliz!

Liang Hua yaptığı açıklama ile Amerika ile ilgili sorunların ortadan kalkması ve ABD, Yeni Zelanda ve Avustralya’da yasaklanan Huawei altyapısını kullanılmama kararının kaldırılması için şunları söyledi.

Huawei yasal olarak diğer ülkelere casusluk yapmak zorunda değildir. Hükumet böyle bir “arka kapı” istese bile Huawei’nin kendi cihazları için bir “arka kapı” oluşturmak zorunda değildir. Ve bu konuda bir yaptırım yasal olarak söz konusu olamaz.

Bu açıklama oldukça önemli ama bildiğiniz üzere Çin Komünizm ile yönetiliyor ve Hükumetler seçim ile başa gelmiyor. Bununla birlikte Çin’deki ulusal güvenlik yasaları, ülkedeki şirketlerin hükumetin istihbarat toplamasına yardımcı olmasını emretmektedir.

İddialar çok ama gerçekler yok!

Bu bir çıkmaz sokak ve nereye dönsek bir duvara tosluyoruz. Biz Huawei’nin bilgi hırsızlığı ve arka kapılar yoluyla verilerimizi Çin Hükumetine vermediğine inanıyoruz ama bu iddialar ve tutuklanmalar vs olaylarında bir an önce açıklanması gerekiyor…

Huawei yöneticileri ile selfie çektirmek en kolayı ama bunları sormak ve bunlarla ilgili yorum almak sanırız sadece gerçek gazetecilerin işi…

Huawei P30 (Pro?) canlı görüntüleri ilk kez karşınızda!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu