Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi K60 Serisinde Radikal Değişimler Olacak

Redmi K60 serisi gündemden düşmüyor. Son gelişmeler telefon serisinde 50 megapiksel ana kameraya geçiş olacağını gösteriyor.

Redmi K60 serisi için önümüzdeki daha uzun bir süre var, ancak telefon serisi şu sıralar sık sık gündemde yer almaya başladı. K60 serisine dair bir süredir ortaya çıkan bilgiler aktaracağız, fakat önce en sıcak gelişmeyi aktaralım.

Redmi K60 Serisi 50MP Kamera ile Geliyor

Digital Chat Station adlı güvenilir bilgi kaynağına göre Redmi, K serisi telefonlarda yüksek çözünürlüklü megapiksel devrini sonlandırıyor. Serinin önceki modelinde kullanılan 108 megapiksel ana kamera yerine 50 megapiksellik sensöre geçiş yapılacak. Hem Sony hem de Samsung üretimi üst seviye mobil sensörüler mevcut durumda 108 megapiksele kıyasla daha iyi fotoğraflar ve videolar çekiyor.

K60 serisinde hangi sensörün tercih edileceği şu an için bilinmiyor. Fakat bu sensörün Sony IMX766 ya da IMX707 olduğu tahmin ediliyor. Birinci sensörü bu yıl Xiaomi 12 başta olmak üzere birçok amiral gemisi telefonda kullanıldı. IMX707 sensörünü ise Xiaomi 12 Pro’dan hatırlıyoruz. K60 serisinde kamera tarafındaki tek yenilik bu olmayabilir. Yakın zamanlı bir raporda serideki ultra geniş açılı kameranın 50 megapiksel çözünürlüğünde olabileceği belirtildi.

Xiaomi ayrıca üst seviye K serisinde ekran çözünürlüklerini 1.5K çözünürlüğüne yükseltecek. Hatta K60 Pro’nun kavisli ekrana bile sahip olacağı konuşuluyor. Bu model muhtemelen K60 Ultra olacaktır. Son olarak K60 serisinin gelecek yıl şubat ya da mart ayında tanıtılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu