Akıllı TelefonAndroidXiaomi

Xiaomi 14 Ultra: Mobil Fotoğrafçılığın Yeni Kralı mı?

Yeni bir rapora göre Xiaomi 14 Ultra modelinde Sony'nin LYT900 adlı yeni bir sensörüne yer verilecek. Bu bir ilk olabilir...

Xiaomi cephesinde 14 ve 14 Pro beklenedursun, serinin tepe modeli olacak Ultra ise gelecek yıl tanıtılacak. Mobil dünyasının ünlü sızıntı kaynağı Digital Chat Station, Xiaomi’nin 14 Ultra modelinde yer vereceği kamerayı şimdiden açıkladı. Kaynağın aktardıklarına göre telefonda 2K çözünürlüğünde ekran ve yuvarlak kamera modülünün kullanımı sürecek. Meraka beklenen ama kamerada Sony’nin 50 megapiksel çözünürlüğündeki yeni nesil LYT900 sensörü yer alacak.

LYT900 modeli, 1 inç (1/0.98 inç) bir sensöre sahip ve muhtemelen ilk olarak Xiaomi 13 Ultra’da yer bulacak. Bu sensör, Sony’nin önceki amiral gemisi sensörü IMX989’a göre yüzde 9 oranında ışığa daha fazla duyarlı. Yeni kameranın donanım noktasındaki gelişmeleri tam anlamıyla gösterebilmesi için etkili bir yazılımla desteklenmesi gerekecek. Xiaomi 13 Ultra şu an en iyi sensöre sahip olmasına rağmen yazılım noktasındaki eksiklikler nedeniyle DxOMark sitesinde gerilerde yer alıyor.

Xiaomi 13 Ultra bu yıl nisan ayında çıkış yaparken, devam modelinin de 2024’te mart ya da nisan ayında çıkış yapmasını bekleyebiliriz. Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alması beklenen modelde üç arka kamera yer alacak. Ana kameraya 50 megapiksel periskop telefoto ve 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik edecek.

Xiaomi 14 Ultra önümüzdeki süreçte birçok sızıntı ve habere konu olacaktır. En çok da kamera özellikleri merak edilen telefon bakalım sunacağı performansla Huawei’nin bu alandaki liderliğine son verebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu