Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPad Air 4 Geekbench testlerinde A14 Bionic çip ile adeta rüzgar estirdi!!!

Apple’ın yaklaşan tableti iPad Air 4 ile ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Şimdi de cihazın akıllara zarar Geekbench performans skorları ortaya çıktı.

Apple’ın yeni nesil tableti iPad Air 4 sızıntılarıyla karşımıza çıkmaya devam ediyor. A14 Bionic çip ile desteklenen bu tablet, şimdi de yüksek skorlu Geekbenhch performans testleriyle sızdırıldı. Hatırlarsınız geçtiğimiz haftalarda A14 Bionic çipi, performans testleriyle bizleri bir hayli hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak şirketin iPad Air 4 modelinde yer alan bu yonga seti, şimdi ki performans skorlarıyla o eski halinden eser bırakmıyor.

Daha önceki sonuçlarda Apple, A14 Bionic’in performanstan ziyade  enerji tüketimine odaklı olduğunu söylüyordu. Ancak bugün ortaya çıkan test sonuçları, yeni çipin performans konusunda da çok iyi işlere imza atacağını ortaya koyuyor. Lovetodream adındaki bir kaynak, Geekbench 5 sürümünde boy gösteren iPad Air 4‘ün test sonuçlarını paylaşarak, Apple’ın yeni nesil iPhone ve iPad’lerin de performans olarak büyük bir adım atacağını işaret ediyor.

Skorlara gelecek olursak Air 4, tekli çekirdekte 1.583 puan alırken çoklu testte ise, 4.198 puan alıyor. Bu, Snapdragon 865‘li Galaxy Note 20 Ultra ile karşılaştırıldığında çok daha iyi sonuçlar elde ettiğini ortaya koyuyor. Hatırlarsınız Note 20 Ultra, tekli çekirdek testinde 845, çoklu çekirdek testinde ise 1.307 puan almıştı. Yani aradaki farkı anlatmamıza gerek bile yok.

https://twitter.com/L0vetodream/status/1312254432571080705

Apple’ın en büyük rakiplerinden biri olan Samsung‘da, yeni yonga seti Exynos 2100′ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hatta bu yonga setinin performansıyla ilgili de bir takım test sonuçları ortaya çıkmıştı. Buna göre Koreli üreticinin yeni işlemcisi, tekli çekirdek testinde 1.038, çoklu çekirdek testinde ise 3.060 alarak Apple’ın A14 çipinin gerisinde kaldı.

A14 Bionic çipinde Apple, mevcut 6 çekirdekli yapılandırmasını sürdürmeye devam ediyor. Bunlardan ikisi performansa odaklanırken kalan dört çekirdeğin tümü ise verimliliği arttırmaya odaklanacaktır.

Şu anda yeni nesil işlemciler ile ilgili bilgiler bu kadar. Ancak hem Apple’ın, hem de Samsung‘un yonga setleriyle ilgili bir şeyler dememiz için henüz çok erken. Çünkü akıllı telefon üreticileri telefonlarını donanım olarak her ne kadar hazır hale getirse de, yazılım olarak en son aşamayı bekliyorlar. Bu yüzden aynı testleri bir de yazılım güncellemelerinden sonra görmeliyiz diye düşünüyorum.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu