Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 14 ile uygulamalar sizi izleyemiyor! Nasıl mı?

Güvenlik konusunda elini su döktürmeyen Apple, iOS 14 ile uygulamaların sizi izlemesini engelleyebiliyor. Peki, bu özelliği nasıl kullanacaksınız?

Cupertinolu teknoloji üreticisi Apple, güvenlik konusunda her zaman rakiplerinin bir kaç adım önünde olmayı başarmıştı. Apple, iOS 14 güncellemesi ile birlikte güvenliği bir tık daha arttırıyor ve sizi izleyen Facebook, Instagram, Twitter ve Google gibi devlerin adeta ekmeği ile oynuyor. Peki, Apple bunu nasıl yapabiliyor?

iOS 14’te yer alan İzleme özelliği sayesinde uygulamaların, uygulamalardaki ve web sitelerindeki aktivitelerinizi birleştirmek için kullanılabilecek bir tanıtı kullanması engelleniyor. Yani örneğin; Safari’de ziyaret ettiğiniz bir sayfa Facebook’ta size reklam olarak gösterilmiyor. Bu sayede uygulamalar arasında reklam ve tanı paylaşımı yapılmıyor.

Kullanım alışkanlıklarınızı takip edemeyen uygulamalar size bu sayede daha yalın bir reklam deneyimi sunacak. Bu özelliği aktifleştirmek için öncelikle Public Beta’yı yüklemeniz gerekiyor. Herkesin yükleyebileceği ve gayet sorunsuz olan bu güncellemeyi aşağıdaki adımları izleyerek yükleyebilirsiniz.

iOS 14

Public Beta’yı yükledikten sonra; Ayarlar>Gizlilik>Tracking bölümünden uygulamaların izleme izni istemesine izin ver seçeneğini kapatmanız yeterli olacaktır.

Public Beta nasıl indirilir?

  1. Adım: Apple Beta Yazılım Programı sayfasını buradan iPhone/Safari üzerinden açın.
  2. Adım: Apple Kimliği’niz ile giriş yapın.
  3. Adım: Açılan sayfadan Enroll Your Devices seçeneğine tıklayın.
  4. Adım: Download Profile bölümünden profili iPhone’a yükleyin.
  5. Adım: Profil yükleme sırasında şifrenizi girin. Bu işlemden sonra iPhone yeninden başlatılacak.
  6. Adım: iPhone açıldığında Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümüne girin.
  7. Adım: iOS 14 Public Beta yazılımını indirip yükleyin.

Public Beta kullanırken, Eylül ayında final sürümü yayınlandığında final sürümü direkt normal bir güncelleme gibi alacağınızı belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu