Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGTeknoloji

LG mobil birimi çok sıkıntılı! Şimdi de Çin pazarından çıkması gündemde

LG mobil biriminin Türkiye’de çıkıp çıkmayacağı şu günlerde konuşuladursun, Çin’de gelen haberler şirketin dünyanın en büyük pazarında çekileceğini gösteriyor. LG geçtiğimiz gün 2017 yılı mali sonuçları açıkladı. Firma yılı iyi bir gelir ile kapatmış olsa da, mobil birim zarar ettirmeye devam etti. En fazla zararın yaşandığı ülkelerden biri de Çin. Üstelik LG son yıllarda Çin’de hiçbir varlık göstermiyor.

LG mobil birimi kötü günler geçiriyor

Ülkeden gelen son raporlar LG’nin Çin telefon pazarından çekileceği yönünde. LG’nin mobil birimi Çin’de son on bir çeyreğin yalnızda birinde kazanç elde edebildi. Geri kalan dönemlerde zarar açıklayan firma, son derece doymuş olan, hatta yerli üreticilerin bile bazen zemin kaybettiği ülkede hiçbir varlık gösteremiyor.

LG mobil
LG mobil

Yayımlanan rapora göre 2016 yılında Çin’de 480 milyondan fazla telefon satıldı ve bu sayını sadece 160 bini LG markası taşıyor. LG son olarak ülkede G5 SE modelini satışa sunmuş; LG G6 ve V30 modelleri ise Çin’de kullanıma sunulmadı. LG’nin bundan sonraki süreçte Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarına daha fazla odaklanacağı gelen bilgiler arasında.

 

“LG Türkiye Pazarından Çekiliyor” mu?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu