Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate 30 Pro en net görüntüleriyle karşınızda!

Huawei Mate 30 Pro, 19 Eylül tarihinde Almanya’da gerçekleşecek bir etkinlik kapsamında tanıtılacak. Ayarlardır haberlere konu olan telefonun nasıl bir görünüme sahip olacağı gizemi artık son buldu diyebiliriz.

Bugüne kadar pek çok amiral gemi telefonu günler öncesinden bizlere gösteren güvenilir kaynak @OnLeaks, son olarak Mate 30 Pro modeline ait görüntüler yayınladı.

Telefon 158,1 x 73,6 x 8,7 mm kasa ebatlarına sahip olacak. Kamera çıkıntısı bölgesinde ise bu kalınlık 9.8 mm’yi bulacak. Kasa ebatları göz önüne alındığında ekranın 6.6 inç ya da 6.7 inç büyüklüğünde olacağı tahmin ediliyor.

Mate 20 Pro’daki çentik kullanımını sürdüren telefonda ekran çerçevelerinin bir hayli inceldiği dikkatlerden kaçmıyor. Bir diğer detay ise kavisli kenarlardaki eğrinin seviyesi. Mate 30 Pro’nun şelale ekran yapısının ikinci temsilcisi (birincisi Vivo Nex 3 5G) olacağını söyleyebiliriz.

Mate 30 Pro’nun arkasında beklediği gibi dairesel bir modül üzerine oturtulan dört kamera yer alıyor. Bu kameralardan ikisinin 40 megapiksel çözünürlüklü olması bekleniyor. Huawei ve Leica logolarını taşıyan arka bölümde çift tonlu LED flaş ve lazer odaklanma sensörü kameraya eşlik eden diğer donanımlar olacak.

Mate 30 Pro’nun üzerinde sadece güç butonu yer alıyor. Ses seviyesini ayarlamak için herhangi bir fiziksel buton göze çarpmıyor. Huawei’in burada ses seviyesini ayarlamak için de güç düğmesini kullanacağı iddia ediliyor. Güç butonu aynı zamanda dokunmaya duyarlı olacak ve ses seviyesini ayarlamak için güç tuşu üzerinde aşağı yukarı kaydırma yapmak yeterli olacak.

Alt kısımda Sim-kart tepsisi, USB Type-C portu, birinci mikrofon, hoparlör ızgaraları var. Üst tarafta IR sensörü ve gürültü azaltıcı ikinci mikrofon var.

Huawei Mate 30 Pro muhtemel özellikleri

  • 6.71  inç büyüklüğünde Full HD + ya da Quad HD + çözünürlüklü OLED HDR ekran, 90Hz tazelenme oranı
  • 7 nm EUV üretim mimarisine sahip Kirin 985 ya da 990 yonga seti
  • Arkada dörtlü kamera, ortalarında LED flaş, 40 megapiksel + 40 megapiksel + 8 megapiksel + 3D ToF sensör
  • Suya ve toza karşı dayanıklı kasa yapısı (IP68 sertifikası)
  • Stereo hoparlör
  • 40 watt hızlı şarj desteğine sahip 4.200 mAh büyüklüğünde pil, 30 watt kablosuz hızlı şarj
  • 8GB RAM / 12GB RAM, 128GB / 256GB dahili depolama
  • Android 10 işletim sistemi, EMUI 10 kullanıcı arayüzü

Huawei Mate 30 Pro’nun genel görünümü hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu