Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Küçük Bir Servet Ödeyip iPhone Aldım! Anlayamazsınız

Mobil pazarda devrim gerçekleştiren ve o yıllarda uzaydan geldiği düşünülen iPhone 2G ile yıllar sonra yeniden kavuştuk. Geçmişe yolculuk…

İlk akıllı telefonunuz neydi bilemiyoruz ama gerçek anlamda akıllı telefonlar ilk nesil iPhone 2G ile hayat buldu. Daha önce Nokia SymbianOS işletim sistemi olan telefonları kullandık ve bunlara da Java destekli uygulamalar yükledik. Bu telefonları o zamanlar “akıllı” zannediyorduk. Daha sonra 7 Ocak 2007 tarihinde Steve Jobs elinde bir şey ile sahneye çıktı.

Daha dün gibi bu lansmanı hatırlıyoruz. Zira lansmanı o zaman izleyebilmek için ciddi bir çaba sarf etmiştik ama sadece Apple PC’lerden bu yayın canlı olarak sunulmuştu ve biz lansmanı canlı izleyememiştik. Yabancı sitelerden ise anlık olarak görseller ve GIF’ler ile ilk nesil iPhone ile tanışmıştık. Steve Jobs yeni nesil iPhone’nun hemen satışa sunulacağını söylese de ilerleyen günlerde durum pekte öyle olmadı. Zira yaşanan aksilikler yüzünden Apple ilk nesil iPhone’u Haziran ayının sonunda satışa sunmak zorunda kaldı.

Bu yeni şey aylar içinde birçok kişi tarafından merak edildi ve hemen fanları oluştu. Bunlardan birisi de bizdik. O güne kadar böyle bir “şey” görmemiş; hatta hayalini bile kurmamıştık. 2,7 inç kare ekranlı telefonlar kullanırken bir anda multi touch destekli 3,5 inç ekranı gördüğümüzde ise büyük bir şaşkınlık yaşamıştık. Özellikle iki parmak hareketi ile fotoğrafları yakınlaştırabilme hareketi ise bu telefonun uzaydan geldiğini bizlere söylüyordu.

O dönemde telefonu dünyada ilk alan kişilerden birisi de biz olduk. Telefonu nasıl aldığımızı ise bu videoda sizlerle paylaştık. O dönemde yurtdışı cihaz diye bir kavram da yoktu. Getirip rahat rahat kullanabiliyorduk. Bugün ise telefonu değerli dostumuz Tuna GSM sahibi Zikri Akyüz yardımları ile yeniden satın aldık. Aradan tam 14 yıl geçtikten sonra “sıfır” bir şekilde bu telefonu küçükte bir servet ödeyerek satın aldık. Videoyu izleyince göreceksiniz 14 yıl sonra bile iPhone 2G kelimenin tam anlamıyla “çatır çatır” çalışıyor.

Sizin ilk akıllı telefon ile tanışma hikayeniz nedir? İlk akıllı telefonu ne zaman aldınız? Yorumlarınızı videonun altına bekliyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu