Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate V, Bu Fiyatla Galaxy Z Flip 3’e Rakip Olamaz

Huawei Mate V akıllı telefonun aralık ayı içerisinde tanıtılması bekleniyor. Telefonun fiyatı beklentilerin çok üzerinde görünüyor.

Huawei sınırlı imkanlarla yeni akıllı telefon duyurularına devam ediyor. Markanın bu ay içerisinde gerçekleştireceği etkinlikte Huawei Mate V akıllı telefonun tanıtılması bekleniyor. Galaxy Z Flip serisi katlanabilir bir yapıya sahip olacak telefonun özellikleri ve fiyatı hakkında XDA Developers sitesince yeni bilgiler aktarıldı.

Mate V’nin bir süreden beridir sızdırılan görselleri telefonun Galaxy Z Flip benzer açılı bir yapıya, kamera tasarımı noktasında ise Huawei P50 serisine benzeyeceğini gösterdi. Tabii P50 serisinden farklı olarak kasa üzerine yerleştirilen bu iki büyük deliğin içerisinde kameralar yer almayacak. Mate V için atanan bu deliklerde üsttekinde üç kamera göze çarpıyor. Alttaki delik ise ikinci bir ekran olarak kullanılacak. Buradan saat, takvim  ve bildirimler görüntülenecek. Bu ikinci mini ekran ile selfie çekimi sağlanıp sağlanmayacağı ise merak konusu.

Siteye göre Mate V’nin Kirin 9000 ve Snapdragon 888 4G şeklinde iki versiyonu olacak. Kirin 9000’li model muhtemelen sadece Çin’e özgü olacak. Açıldığında 6.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak telefonun fiyatı ise cep yakacak. Kaynaklar telefonun Çin’de 12.999 yuan / 2.040 $ fiyattan satışa sunulacağını aktarıyor. Galaxy Z Flip 3’ün fiyatının ise 1.380 $ olarak açıklandığını hatırlatalım. Telefonun Türkiye fiyatı ise şu sıralar 14.500 TL seviyesinde.

HarmonyOS işletim sistemiyle çıkış yapacak Huawei Mate V’nin 23 Aralık tarihinde çıkış yapması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu