Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Mini LED ekran teknolojisi LCD ve AMOLED ekranları çöpe mi atacak?

Akıllı telefonların en önemli donanımlarından birisi ekranlarıdır. Zira baktığımızda son dönemde ekran teknolojisi büyük bir gelişim yaşadı. Ufacık ekran boyutlarında 4K ekran çözünürlüğüne ulaşılabilmesi gelinen noktayı da gösteriyor. Son dönemde IPS LCD ekranlar ve OLED ekranlar ile ilgili büyük bir soru işareti var. Bunun sebebi ise daha fazla enerji verimliliği ve daha keskin ekranların bizlere sunulması ile ilgili çalışmaların olumlu sonuçlanması oldu. Mini LED IPS teknolojisi verilen bu teknoloji ile birlikte günümüzdeki klasik LCD teknolojisinin devrinin kapandığı belirtilmeye başlandı.

Mini LED teknolojisi nedir? Mini LED Nasıl çalışır?

Öncelikle klasik LCD teknolojisinden örnek vererek bu sorunun cevabını bulalım. “En basit anlatımla kafa karıştırmadan” günümüzde klasik LCD teknolojisi piksellerin arkasından bir ışık verilmesi teknolojisi ile çalışmaktadır. Örneğin 5 inç boyutunda IPS LCD bir ekranların arkasında 25 adet ana ışık bulunurken Mini LED teknolojisinde arkada 9.000 ile 10.000 arasında ana ışık bulunmaktadır. Bu da daha parlak renkler ve daha keskin ppi değerlerinin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bu noktada daha parlak ekranlar uyarlanabilir tarafta enerji verimliliği de ortaya koyacaklardır.

Yeni nesil LED teknolojisi zaman içinde P-OLED, AMOLED ya da LCD IPS ekranların yerine geçecek mi bunu da zaman içinde göreceğiz…

Rouyu FlexiPai: Karşınızda dünyanın ilk katlanabilir telefonu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu