Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Galaxy S7 edge Android 7.0 pil performansı nasıl?

Samsung tepe modeli Galaxy S7 edge için Android 7.0 Nougat güncellemesini ocak ortasında dağıtıma sundu. Kademeli olarak dağıtılan güncelleme henüz ülkemiz kullanıcılarıyla buluşmadı, ancak dilerseniz farklı bir ülkeye ait resmi firmware dosyasını indirip Odin aracılığıyla yükleyebilirsiniz. Galaxy S7 edge Android 7.0 güncellemesinin detaylarına buradaki haberimizden göz atabilirsiniz. Bu haberimizde ise güncelleme sonrası telefonun pil performansına göz atacağız. Mobil cihazlara ilişkin detaylı testlere imza atan GSMArena sitesi Galaxy S7 edge’in Android 7.0 güncellemesi ve öncesinde pil performansını karşılaştırdı. Peki Galaxy S7 edge pil performansında iyileştirme sağlanabilmiş mi?

İnternet tarayıcısı

Android 7.0 güncellemesinin ardından telefonun internet tarayıcısında daha kötü bir pil performansı sunduğu görülüyor. Android 6.0 yüklü Galaxy S7 edge 13 saat 32 dakika pil süresi sunarken, bu süre güncelleme sonra 10 saat 35 dakikaya geriliyor.

Galaxy S7 edge pil
Galaxy S7 edge pil

Video oynatıcı

Güncelleme sonrası pil performansının video oynatıcı tarafında da gerilediğini görüyoruz. Android 6.0 yüklü Galaxy S7 edge 20 saat 8 dakika pil süresi sunarken, Android 7.0 yüklü Galaxy S7 edge’de ise bu süre 15 saat 12 dakikaya geriliyor.

video oynatıcı

Konuşma süresi

Konuşma süresinde ise telefonun bu defa daha iyi bir pil ömrü ortaya koyduğu görülüyor. Android 6.0 yüklü Galaxy S7 edge 24 saat 29 dakika pil süresi sunarken, Nougat yüklü Galaxt S7 edge modelinde ise bu süre 26 saat 13 dakikaya çıkıyor.

Konuşma süresi

Genel bir değerlendirme yapacak olursak Android 7.0 sonrası Galaxy S7 edge’in pil süresinde gerileme yaşandığı görülüyor. Özellikle video oynatıcı süresinde 5 saatlik ciddi bir gerileme söz konusu. Samsung’un önümüzdeki günlerde kararlılık güncellemesi yayınlayarak pil süresi daha iyi noktalara çekmesi bekleniyor.

 

>> İlginizi çekebilir; LG G6 kılıfları satışa sunuldu! İşte LG G6

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu