Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei Mate 20 Pro bir ilki gerçekleştirecek

Huawei Mate telefonlar mobil dünyasının özel serilerinden biri. Ekim ayı birlikte Huawei Mate 20 Pro, Mate 20 ve Mate 20 Lite’ın duyurusu gerçekleşecek. Bunlar arasında en merak edilen kuşkusuz Mate 20 Pro.

Huawei Mate 20 Pro bir ilki gerçekleştirecek.

Ekrana gömülü parmak izi okuyucusuna sahip telefonların sayısı artık bir elin parmaklarını geçiyor. Ancak bu telefonların büyük bölümünde Gudix firmasına ait parmak izi tarayıcısı kullanıldı. Huawei ve Qualcomm arasındaki yapılan özel anlaşmaya göre Mate 20 Pro’da Qualcomm’un ikinci nesil ultrasonik parmak izi sensörü kullanılacak. Bu sensörün Galaxy S10’da kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Qualcomm tarafından geliştirilen yeni teknolojinin rakipleri karşısında önemli bir avantajı bulunuyor. Geleneksel parmak izi tarayıcıları 200-300 mikron kalınlığındaki camlarda çalışabilirken, Qualcomm’un ikinci nesil ultrasonik parmak izi tarama teknolojisi 800 mikron kalınlıktaki camlarda bile parmak ıslak ya da yağlı olsun doğru bir şekilde çalışabiliyor.

İşin ilginç tarafı ise bu özel parmak izi tarayıcısı yapılan özel anlaşmaya göre Şubat 2019’a kadar başka hiçbir telefonda kullanılmayacak.

Kirin 980 işlemcisinden güç alacak Mate 20 Pro’da üç arka kamera yer alacak. Bu kameraların 40 megapiksel + 20 megapiksel + 8 megapiksel çözünürlükte olması bekleniyor. 3D yüz tanıma teknolojisinin de yer verileceği modelde 40W hızlı şarj desteğine sahip bir pil kullanılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu