Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Çip ve Ekran Satışı ile Voleyi Vurdu

Samsung’un 2020’nin son çeyreğine dair finansal raporları yayınlandı. Güney Koreli Samsung çip ve ekran satışı ile voleyi vurmuş.

Samsung, COVID-19 salgınına rağmen geçen yılı oldukça iyi durumda kapattı. Bugün, şirket 2020’nin son çeyreğine ait kazancını açıkladı. Yapılan açıklamalara göre; Samsung çip ve ekran satışından bir hayli gelir elde etmiş. Samsung’un yarı iletken yongaların ve ekran panellerinin güçlü satışları sayesinde 2021’in ilk çeyreğinin de iyi geçmesi bekleniyor.

Güney Koreli teknoloji devi, satışlarının 55.9 milyar dolara ve işletme karının  8.2 milyar dolara yükseltmeyi başardı. 2019’un aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, Samsung’un işletme karının yüzde 26,7 arttığını görüyoruz. Şirketin karının 2019’da 2.54 milyar dolardan yüzde 29.4 artışla 2020 yılı boyunca  32.9 milyar dolara yükseldiği de raporda yer alıyor.

2019’da akıllı telefon satışlarının düşmesine rağmen Samsung, ekran panellerinin ve yarı iletken yongaların sağlam satışları sayesinde son derece iyi durumda görünüyor. Samsung ayrıntılı rakamları açıklamazken, piyasa uzmanları, 3,66 milyar dolar karın yarı iletken bölümünden, 2.1 milyar doların ise akıllı telefon satışlarından elde edildiğiniz belirtiyor.

Samsung’un akıllı telefon işinden elde ettiği kar, durgun satışlar ve Apple’ın iPhone 12 serisinin piyasaya sürülmesi nedeniyle 2019 yılına göre düştü. Bu yüzden Samsung daha fazla yara almamak için panel ve yonga seti satışlarına odaklandı.

samsung-avrupa

Önümüzdeki hafta herkesin merakla beklediği Galaxy S21 ailesi tanıtılacak. Bu telefonlar Samsung için büyük önem taşıyor. Çünkü Huawei’den boşalacak olan koltuğa Xiaomi’den önce oturmak istiyor. Bakalım yüksek fiyatlar Samsung’u bu planından alıkoyacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu