Elektrikli ArabaGenel

300km Menzil, 700 Bin TL Fiyat! Togg Rakibi %100 Yerli Araba VERY 2024’te Yollarda

Togg'un en büyük rakibi olması beklenen yüzde 100 yerli elektrikli araba Every, 2024 yılında yollarda olacak.

Yerli otomobil projesi, kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük hayallerinden biri. Şimdi ise 1961’de üretilen Devrim modellerinden 2023’te satışa çıkan Togg’a kadar süren bu maceraya bir marka daha ortak oluyor. EVRY, yüzde 100 yerli mühendis ve tasarımcılarla geliştirilen yeni yerli elektrikli araba modeli VERY ile Togg T10X’e rakip olmaya hazırlanıyor.

Togg Rakibi Yüzde 100 Yerli Elektrikli Araba VERY 2024’te yollarda olacak

Elektrikli araba pazarındaki rekabet her geçen gün artıyor. Örneğin yakın zamanda Çinli BYD ve Horizon, Türkiye’de faaliyete başlayarak rekabete ortak oldular. Dünya Gazetesi’nin haberine göre, yerli elektrikli araba pazarı da bu rekabetten etkilenmek üzere. Biz Togg’un üretim kapasitesi ve teslimat sayısı ne zaman artacak diye beklerken, EVRY’nin yerli elektrikli araba serisi VERY ortaya çıktı.

Togg Rakibi Every Very

Eğer bilmeyenler varsa EVRY, Yıldız Teknik Üniversitesi TeknoPark’ta geliştirilen yerli bir elektrikli araba markası. Şirket, bir süredir tamamen yerli mühendis ve tasarımcılarla 4 farklı modelden oluşacak VERY serisi üzerinde çalışıyor. Aracın en çok dikkat çeken yanı ise yerlilik oranı.

EVRY, sadece elektrikli motorunda değil, batarya ünitesi, şarj teknolojisi, invertor, yazılım, otonom sürüş, uzaktan kontrol uygulamaları gibi tüm donanım ve yazılımlarında yerli mühendislerin eseri. Üstelik aracın test aşamaları başladı bile. Şirket hem Avrupa hem de Türkiye’de çeşitli sertifikasyonlar için başvurularını yaptı.

Yerli araba VERY, şirketin kendi tasarım ve üretimi olan 400 voltluk elektrik motoru, çoklu vites seçeneği sağlayan dişli kutusu ve 11-33 kWh kapasiteli 3 farklı batarya paketi seçeneği ile sunulacak. EVRY Teknoloji Kurucu Ortağı ve Makine Mühendisi Yosun Karasu, özelliklerinden şu şekilde bahsetti:

“Araçtan araca şarj desteği, taşınabilir yedek batarya, adaptif dört çeker sistemi, multimedya ekranları, sürüş yazılımı, dokunmatik kapılar, 220V elektrik çıkışı, yağmur, park ve far sensörleri, ısıtmalı ve masajlı koltuklar gibi sınıfında öne çıkan donatılara sahip VERY markalı araçlar, özel mobil uygulaması ile uzaktan kontrol edilebiliyor.”

EVRY tarafından üretilecek yerli elektrikli araba VERY, yaklaşık 300 kilometre menzile sahip olacak. Bu her ne kadar inanılmaz bir menzil olmsa da çoğu kişi için oldukça yeterli. Ayrıca, seçtiğiniz paketin içeriğine bağlı olarak değişmekle birlikte aracın bugünkü şartlarla ortalama satış fiyatının 25 bin dolar olacağı açıklandı.

EVRY, Togg’un Gemlik Fabrikasına Komşu Olacak

Şu anda Yıldız Teknik Üniversitesinin 400 metrekarelik hangarında geliştirilen EVRY’nin seri üretimi için planlan tarih ise 2025. Sonrasında ise Togg’un da fabrikasının da yer aldığı Bursa’nın gemlik ikçesinde bir fabrika kurulacak. İlk etapta yıllık 10 bin araç üreteceklerini açıklayan Yosun Karasu, şimdiden 800 araç siparişi aldıklarını belirtti. Bu sipariişlerden 150 tanesi ise Türkiye’deki müşterilerden geldi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu