Akıllı TelefonAndroidAsusGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

ASUS ROG Phone 5, Önce Bataryayı İç, Sonra Gel Beni İç!

La havle çektirecek, sinirden saç baş yolduracak bir haberle karşınızdayız. ASUS ROG Phone 5 dayanıklılığıyla hayal kırıklığı yaşattı.

ASUS, oyun telefonlarında zirveyi kimseye kaptırmama konusunda çok ısrarlı. Ancak bu sefer büyük bir falsosu ortaya çıktı. Youtube’da JerryRigEveryThing adlı kanalda yayımlanan bir inceleme videosunda ASUS ROG Phone 5 kutu açılışı ve dayanıklılık testini gördük. Telefonu uzun süre kullanan farklı kişiler bataryası ve ekran süresinden de şikayetçiler.

Videoda parmak izi tanıma süresinin uzunluğu ve telefonun dayanıksızlığı göze çarpıyor. Ekranı kolaylıkla çiziliyor, telefon adeta yay gibi bükülüyor ve sonra kırılıyor. Oyun telefonları için beklenen özelliklerin bu kez olmaması oldukça ilginç. Telefonun çerçeveleri de maket bıçağıyla çok zorlanmadığı halde kolaylıkla soyuluyor. ASUS böyle yapmazdı ama ne oldu bilemiyoruz. Daha hızlı şarj olabilmesi için çift batarya yerleştirilmesinin, telefonun dayanıklılığının zayıflamasına neden olduğu düşünülüyor.

Telefonun soğutucu fan özelliği iyi olsa da, ROG 1 ve ROG 2’ye nazaran daha düşük olması hayal kırıklığına neden oldu. Hayalet ekran oluşması, telefonun arka kapağının kırılması, ana menü butonunun aşırı titreşimli olması da büyük bir sıkıntı yaratıyor. Gerçekten inanılır gibi değil. Kağıt üstünde çok iyi özelliklere sahip olan telefon, pratikte büyük hayal kırıklığı yaşatıyor. Telefonun arkası tamamen çizik içinde kaldığında tek olumlu taraf LED ışığın hâlâ çalışıyor olması.

Oyun performansının çok iyi olduğu inkar edilemez ancak fiyatına göre özellikler sunmadığı da ortada. Takdiri yine de sizlere bırakıyoruz. Videoyu altta izleyebilirsiniz.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu