AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

iOS 14 öyle bir özellik ile geliyor ki! Şaka şaka ama bu özellik çok hoşunuza gidecek

Apple’ın önümüzdeki haftalarda tanıtacağı iOS 14 sürümünün özellikleri belli olmaya başladı. Safari’de çeviri yapmak isteyenler bu özelliğe bayılacak.

Apple’ın merakla beklenen Apple Worldwide Developers Conference bildiğiniz adıyla WWDC 20 etkinliğine sayılı günler kaldı. 22 Haziran’da Türkiye saati ile 20:00’da online olarak düzenlenecek olan bu etkinlikte Apple yeni yazılımlarını tanıtacak. iOS 14, macOS 10.16, iPadOS 14, tvOS 14 ve watchOS 7 sürümlerini sergileyecek olan Apple, bu yıl artık büyük çaplı yenilik sunmak zorunda.

iOS 13 ile büyük çaplı yenilik sunmadığı için tepki alan Apple, ilk defa ünlü tasarımcı Jony Ive olmadan bir iOS sürümü tasarlayacak. Büyük çaplı tasarımsal değişiklikler görmeyeceğimiz yeni sürümde, özellikler ön plana çıkacak. Etkinlik tarihinin yaklaşması ile ise iOS 14‘ün sunacağı özellikler de belli olmaya başladı.

Apple bildiğiniz gibi bu sürümde Safari için bir dizi iyileştirme yapmıştı. iOS’te Google Chrome‘dan kat ve kat daha performanslı ve en önemlisi de güvenli çalışan Safari, yeni güncelleme ile seviye atlayacak. Bildiğiniz gibi Apple son zamanda Kestirmeler özelliği ile kısayol konusunda büyük yol aldı. Bu özellik şimdi Safari‘ye entegre edilecek. Bu sayede Safari’de bir sayfada bir metni seçtiğinizde direkt olarak Türkçe veya başka dillere çeviri yapabileceksiniz.

iOS 14

Yine Google Translate altyapısını kullanacak olan Apple, iPad cihazlarını da boş geçmiyor. Artık iPadOS işletim sistemindeki Safari, Apple Pencil’ı destekleyecek. Apple Pencil ile muhtemelen web sayfaları üzerinde notlar alıp bunu PDF olarak kaydetmek mümkün olacak.

Piyasadaki Stylus ve Samsung’un S-Pen‘i ile kıyasalanamayacak kadar iyi olan Apple Pencil, daha çok piyasanın en iyisi olan Wacom kalemlere benziyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu