Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei güncelleme konusunda kullanıcıları rahatlattı

Huawei güncelleme tarafında kullanıcıların kafasında oluşan soru işaretlerini giderecek bir açıklamadan bulundu. Güncelleme konsuundaki son gelişmeleri aktarıyoruz.

Amerikan hükümetinin yaptırım kararları sonrası Google, Huawei’in Android lisansını askıya almış, ancak daha sonra üç daha uzatma kararı aldı. Gözler şimdi bu üç ay sonrasında. Ağustos ayından sonra mevcut Huawei telefon ve tabletlerinin akıbeti ne olacak?

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Yaptırımlar sonrası Huawei güncelleme stratejisini açıkladı

Huawei ve Amerika hükümeti arasındaki sorunlar çözülür ise şirket zaten yoluna Android işletim sistemiyle devam edecek. Çözülmemesi durumunda ise Android lisansı henüz alınmayan cihazlarda şirket tarafından geliştirilen HongMeng adlı işletim sistemini göreceğiz. Peki mevcut durumda Android işletim sistemiyle çalışan Huawei / Honor cihazlar için süreç nasıl işleyecek?

Konu hakkında Huawei’in Güney Afrika Genel Müdürü Likun Zhao şu açıklamada bulundu.

“Huawei cephesinde, tüm Huawei akıllı telefon ve tablet modellerinin güvenlik yamaları dahil Android güncellemelerini almaya devam edeceğinin vaadini veriyoruz. Hem Google uygulamaları hem de Google dışındaki uygulamalar, 90 gün sonra bile her zamanki gibi çalışmaya devam edeceğinin sözünü veriyoruz. “

Huawei bunun yanında önceliğinin Android işletim sistemin olduğunu bir kez daha vurguladı. Ancak olumsuz bir duruma karşısında da B planı yani geliştirilen işletim sistemi en iyi çözüm olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu