Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriSony

Apple ve Sony Arasındaki Ortaklık Resmi Olarak Doğrulandı

Tim cook’un Sony’nin kamera geliştirme merkezini ziyaret etmesiyle birlikte Apple ve Sony arasındaki ortaklık resmi olarak doğrulandı.

Tim Cook, Apple ve Sony markalarının iPhone akıllı telefonlar için kameralar oluşturmak için 10 yılı aşkın süredir birlikte çalıştığını doğruladı. Apple CEO’su Tim Cook, sosyal medya hesaplarında, bir Sony kamera ekibiyle dolaşırken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı. 

Apple ve Sony Ortaklığı Resmiyet Kazandı

Paylaşılan fotoğrafta Sony’nin CEO’su Kenichiro Yoshida’nın Cook’a eşlik ettiği görülüyor. Bu görüntü aynı zamanda Apple’ın iPhone’larda Sony sensörler kullandığını resmi olarak doğruluyor. Ne Apple ne de Sony’den yıllardır bu yönde bir açıklama yapılmadı. Ancak iFixit sökümleri, Sony görüntü sensörlerinin şirketin akıllı telefonlarında uzun süredir kullanıldığını doğrulamaktaydı.

Cook’un Sony’nin Japonya’nın Kumamoto kentindeki kamera geliştirme merkezini ziyareti sırasında yayınladığı mesajda, şirketlerin dünyanın en iyi iPhone sensörlerini ürettikleri belirtildi ve emeği geçen herkese teşekkür edildi.

Öte yandan Tim Cook’un yaptığı paylaşım, Apple’ın Sony ile ortaklığının devam ettiğini açıkça gösteriyor. Yakın zamanlı bir rapora göre iPhone 15 modellerinin daha fazla ışık yakalamak ve fotoğraf kalitesini iyileştirmek için ikili yeni bir sensör üzerinde çalışıyor. İddiaya göre iPhone 15’in kamerası güçlü arka ışıkta bile bir kişinin yüzünü doğru bir şekilde çekebilecek kalitede olacak. Apple’ın ayrıca iPhone 15 Pro’da 10x optik yakınlaştırma sağlayacak bir periskop telefoto lens üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu