Güncel Teknoloji HaberleriTeknolojiYapay Zeka

OpenAl, ABD’nin En Değerli Girişimlerinden Biri Olmak İçin İşe Koyuldu

ChatGPT yapımcısı OpenAl, Elon Musk'tan sonra ABD'de en değerli ikinci girişim olabilmek için yeni finansman arayışı içerisinde.

Sektör içerisinden gelen sızıntılara göre OpenAl, 100 milyar dolar ve daha fazla bir finansman arayışı için bir dizi görüşmeler gerçekleştiriyor. Eğer gerekli finansmanı sağlayabilirlerse bu şekilde dünyanın en değerli girişimlerinden biri olmayı isteyen Sam Altman, firmanın çip üretim projesi içi sermaye arıyor. Fon toplama kuruna katılma potansiyeli olan yatırımcılar ön görüşmelere dahil edildi.

ChatGPT Yapımcısı OpenAl, Çip Üretim Projesi İçin Finansman Arayışı İçerisinde

Ayrıca Bloomberg’in daha önceki haberlerine göre şirket, çalışanların hisselerini 86 milyar dolarlık değerlemeyle satmalarına olanak sağlayacak ayrı bir ihale teklifi hazırlıyor ve ocak ayı başında tamamlanacak. Konuya aşina olan kişiler, bunun Thrive Capital tarafından yürütüldüğünü ve yatırımcılardan mevcut olandan daha fazla talep gördüğünü söyledi.

30 Kasım 2022 tarihinde piyasaya çıktı ve ilk zamanlarda basit komutlara yanıt veren bir sohbet robotuydu. Fakat ChatGPT ile birlikte yapay zeka trendi başladı ve bugüne kadar 13 milyar dolar toplayarak Silikon Vadisi’nin en popüler girişimi haline geldi. Yapay zekaya ffarklı firmalar milyarlarca dolar yatırım yaptı. Amazon ve Alphabet(Google), OpenAl rakibi Anthropic’e milyarlarca dolar harcadı. Salesforce, Hugging Face’e 4,5 milyar dolar değerinde yatırım yaptı. Ayrıca NVIDIA, bu ayın başlarında 2023 yılında yapay zekaya iki düzineden fazla yatırım yaptığını açıklamıştı.
OpenAl CEO’su Sam Altman, Abu Dabi merkezli G42 ile yeni bir çip girişimi sermayesi için görüşmelere başladı.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu