Dizüstü BilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung’un Galaxy Book 4 Serisi Üzerine Çalıştığı Doğrulandı!

Görünüşe göre Samsung, yeni nesil Galaxy Book 4 serisi üzerinde çalışıyor. Bluetooth SIG sertifikasında görüntülendi.

Samsung en son 2023 Şubat ayında Galaxy Book 3 serisi dizüstü bilgisayar modelini tanıtmıştı. Unpacked etkinliği kapsamında S23 serisiyle birlikte tanıtılan Galaxy Book 3 serisi, Galaxy Book 3 Ultra, Galaxy Book 3 Pro (14 ve 16 inç), Galaxy Book 3 Pro 360 olarak 3 model duyuruldu. Şimdi serinin halefi olarak konumlandırılacak Galaxy Book 4 serisi Bluetooth SIG sertifikasından geçerken görüntülendi.

Galaxy Book 4 Serisi Toplamda 5 Modelden Oluşacak

Güney Koreli teknoloji devinin en yeni nesil Galaxy Book 4 serisi dizüstü bilgisayarları Bluetooth SIG sertifikasına takıldı.  Listeye bakıldığı zaman Book 4 serisinin toplamda 5 modelden oluştuğunu görebiliriz. Bunlar: Galaxy  Galaxy Book 4, Galaxy Book 4 360, Galaxy Book 4 Pro, Galaxy Book 4 Pro 360 ve Galaxy Book 4 Ultra. Cihazların kalbinde Intel firmasının yakında tanıtacağı Meteor Lake mimarisine sahip işlemcilerin olması bekleniyor.

Bluetooth SIG’de sadece Book 4 serisi yer almadı. Önceki nesil olan  Galaxy Book 3 Ultra ve Galaxy Book 2 Pro Special Edition da bu listede yer buldu. Büyük ihtimalle donanım yenilemesi alacak. Bu da yeni nesil Intel işlemcilerle gelebilecekleri anlamına geliyor.

Bir başka sızıntıda ise Samsung,  Intel Core Ultra tarafından desteklendiği söylenen Galaxy Book 4 Pro’yu (kod adı NT960XGK) onayladı. Book 4 serisinde Pro ve Ultra modeller Intel’in yeni nesil Core Ultra işlemcileriyle donatılacakken, düz Book 4 ve Book 360 modelleri 14. Nesil Intel yonga setleriyle güçlendirilecek. Ayrıca Intel’in Meteor Lake mimarisine sahip Core Ultra yonga setleri ışın izlemeyi ve gelişmiş grafik oluşturmayı destekleyebilecek yapay zeka ve makine öğrenimi için entegre bir NPU ile birlikte gelecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu