Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriQualcommTeknoloji

Qualcomm Apple davasında son round!

Akıllı telefon pazarında şirketlerin zaman zaman birbirlerine dava açtıklarına şahit oluyoruz. Bu konuda Apple ve Samsung’un yaşadığı davalarda harcanan paraların milyon dolarlar olduğunu varsaydığımızda ise aslında bu davaların sonuçlarının genelde anlaşmalar ile bittiğine şahit oluyoruz. Mahkemelerin karar verme yerine arabulucu gibi çalıştıkları bu patent ihlalleri davalarına yeni bir örnek ise geçtiğimiz aylarda yaşandı. Qualcomm Apple ile ilgili yaptığı başvuruda kendi patentlerini haksız yere kullandığı gerekçesi ile Apple ürünlerini satışını durdurmak istemişti. Bu konuda yapılan başvuru şu anda Amerika Ulusal Ticaret Mahkemesi tarafından inceleniyor ve konuyla ilgili Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf yaptığı açıklama ile günceme bomba gibi düştü.

Qualcomm Apple Davası Anlaşma ile Çözülecek!

Bu başlığı söytleyen biz değiliz! Bizzat Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf. Konuyla ilgili konuşan Mollenkopf, yaptığı açıklamada şunları söylüyor. Bu tarz davaları daha önce de yaşadık ve bu konuda hem biz hem de avukatlarımız oldukça deneyimli. Biz burada patent ihlali gibi bir durum oluşmadığına inansaydık asla böyle bir sürece ne bizi ne de karşı tarafı sokardık ama ortada ciddi bir durum var. Yapılan anlaşmalara uyulmadığı tam olarak ortada ve Apple’ın bu anlaşma şartlarına uyacağını düşünüyoruz. Bu tarz davalarda taraflar karşılıklı anlaşma yoluna gidiyorlar burada da bunun olacağını düşünüyoruz.

Sürecin nasıl devam edeceğini tam olarak kestirmek oldukça güç ama hem Apple’ı hem de Qualcomm’u oldukça hareketli günler bekliyor…

Samsung ve Xiaomi ‘den dev ortaklık

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu