Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGMobirollerTeknoloji

LG Penta Kamera patenti aldı! Nokia ve Xiaomi’ye rakip olacak

Nokia ve Xiaomi’den sonra Güney Koreli üretici bende varım dedi ve LG Penta Kamera ekosistemine geçiş yapacağını yeni patenti ile duyurdu.

Akıllı telefon pazarında kamera donanımı hiç olmadığı kadar önemli bir noktaya geldi. Sosyal medyanın hayatımıza böylesine girmesi ile birlikte birçok kişi en iyi fotoğrafı ve en iyi videoyu yapmak için yoğun çaba sarf ediliyor. Bir arkadaş toplantısında önce fotoğraf çekiliyor sonra düzenleme / editleme işine giriliyor ve paylaşımlar yapıldıktan sonra “eee nasılsınız bakalım” deniyor. Bundan dolayı da son dönemde akıllı telefonların kameraların 48 megapiksel, 64 megapiksel ve en son 108 megapiksel seviyesine geldiğini gördük. Bu da yetmezmiş gibi Penta Kamera adı verilen beşli kamera düzeni oluşturuldu. Bunu önce Nokia daha sonra da Xiaomi pazara sundu. Bugün ise ortaya çıkan patent dosyalarına göre LG Penta Kamera düzenine sahip olan bir telefon üzerinde çalışıyor. İşte sızan ilk patentler.

Sızan görsele baktığınızda V30 serisinde olduğu gibi yatay ikili ve diklemesine de üçlü bir kamera düzeni görüyoruz. Takdir edersiniz ki bu kameralar ile ilgili bir detay bulunmuyor ve telefonun orta segment mi yoksa amiral gemisi olacağı ile de ilgili bir bilgi yok ama sızan patent dosyalarında Type-C bağlantı noktası ile 3,5mm kulaklık girişini de görüyoruz.

LG‘nin yeni patentini Şubat ayında yapılacak Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtması bekleniyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu